Træt af teltlejren: Nu flytter nabo

En familie, der er nabo til Asylcenteret i Næstved, har nu valgt at flytte, da de føler sig utrygge. Det er dog ikke, alle der deler den holdning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste måneder har der været flere historier om uroligheder på Rolighedsvej i Næstved. Flere naboer føler sig utrygge på grund af den nærliggende teltlejr. Og nu har en af familierne valgt at flytte midlertidigt derfra.

- De råber og skriger hver aften, så vi får ødelagt vores nattesøvn, siger familiefar.

Det skriver Berlingske.

- De råber og skriger hver aften, så vi får ødelagt vores nattesøvn. Vi har ofte besøg i vores have, hvor der bliver taget i dørhåndtagene og kigget gennem vinduerne. Min søn ringende på et tidspunkt til mig, men jeg var ikke hjemme, og sagde, at der stod 15-20 asylansøgere i haven, siger en familiefar, der ikke vil stå frem med navn, til Berlingske i dag.

Ikke alle er enige

Selvom der er flere familier, der har fortalt de er utrygge, så er det ikke alle der enige. Annelise Lund er også nabo til teltlejren, og har dagligt et loppemarked på vejen, og hun oplever ikke, at beboerne er værre end de unge danskere.

- De er også mennesker, så vi skal da tænke over, hvordan de har det. Jeg ville meget nødigt selv sidde i en lejr i et helt fremmed land uden nogen rettigheder, siger Annelise Lund til Berlingske.

En af de frivillige i lejren er enig. Nashwan Hamid har boet i Danmark i 16 år, men er oprindeligt kurder fra Irak. Han genkeder ikke, at problemet er så stort.

- Det kan godt være, at nogle få har generet naboerne, og det må de selvfølgelig ikke. Men langt de fleste kan godt finde ud af, at opføre sig ordentligt, siger Nashwan Hamid til Berlingske.