To store teltlejre på vej i Næstved

Der skal bygges to nye teltlejre ved Beredskabscenteret i Næstved. Her skal 400 asylansøgere flytte ind kort efter nytår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er to nye teltlejre på vej til Næstved.

Det skal bygges efter samme principper som den meget omtalte teltlejr i Thisted.

Det oplyser Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Bygges ved beredskabscenteret

Teltlejrene skal opsættes ved Beredskabsstyrelsens center i Næstved. De vil blive bygget før jul, og blive gjort klar til indflytning i første uge af januar.

Teltlejrene indrettes på samme måde som teltlejren i Thisted, dvs. med 8 i hvert telt og alene til enlige mænd. Beredskabsstyrelsen vil – på samme måde som i Thisted – stå for den tekniske drift af teltlejrene samt bespisningsordningen.

Indkvarteringsoperatøren bliver Langeland Kommune, og de vil stå for de øvrige ydelser samt den generelle koordination af driften af centret.

Borgmesteren er tilfreds

Næstveds Borgmester Carsten Rasmussen (S) siger til Ritzau, at han ikke ser noget problem i oprettelsen af de nye lejre.

- Jeg er tilfreds. Staten håndterer det og har alle udgifterne. Vi har et beredskabscenter, som staten driver ved katastrofer, og der følger det her selvfølgelig med, siger borgmesteren.

- Flygtningene står ved grænserne, og de skal være et eller andet sted. Vi har ingen indkvarteringsplads på hverken skoler eller idrætshaller. Jeg accepterer det, siger Carsten Rasmussen.