Møder bror igen efter otte år

Efter mere otte års adskillelse er to afghanske brødre tilfældigt havnet i Danmark på forskellige tidspunkter. Den ene bor her med sin kone og to børn, den anden bor i teltlejren i Næstved. For nylig genså de hinanden.

Tema: Flygtninge boede i teltlejr i Næstved
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rooyeen Atefi fra Afghanistan studerede i Indien, da hans bror blev tvunget til at flygte. Han fik aldrig sagt ordentligt farvel.

- Kun i telefonen. Han sagde, jeg bliver nødt til at tage afsted. Farvel. Vi ses igen, siger Rooyeen Atefi.

I december sidste år blev han ligesom sin bror truet på livet af Taleban og turde ikke længere blive i Afghanistan.

- Jeg havde ikke noget valg. Jeg blev nødt til at tage afsted i en fart, siger han.

Bror bor i Odense

Skæbnen, stædighed og tilfældigheder ledte ham nordpå, og da 2016 begyndte, sagde han goddag til et nyt liv i Danmarks største teltlejr i Næstved. Rooyeen Atefi tænker på sin familie hver dag.

- Jeg savner dem rigtig meget, siger han.

Men selv om han er tusindvis af kilometer væk fra det meste af sin familie - er der én bror, som bor en kort togtur væk. For seks år siden endte Rooyeen Atefis bror nemlig også i Danmark. I dag bor han med sin kone og to børn i Odense, hvor han læser til IT-supporter.

- Vi mistede aldrig håbet om at se hinanden igen, siger Rooyeen Atefi.

Et vidunderligt øjeblik

Ingen af de to brødre havde dog forestillet sig, at de skulle møde hinanden i Danmark. Og slet ikke at det skulle ske på spor 4 på Odense Banegård. Ikke desto mindre var det, hvad der skete for nylig, da Rooyeen Atefi tog på sin første togtur i Danmark for at møde Ajmal.

- Da han kom gående, kunne jeg slet ikke finde ord. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle se ham igen. Det var et vidunderligt øjeblik at se ham igen i virkeligheden, siger Rooyeen Atefi.

- Jeg er bare så glad for, at han er i sikkerhed i det bedste land blandt de bedste mennesker. Vi skal ikke sove hele natten. Vi skal bare feste, siger Ajmal Atefi.

Rooyeen Atefi venter på svar på sin ansøgning om asyl, men han håber at kunne blive boende i Danmark.