Kurdere i Næstved ærgrer sig efter tv-indslag

Tre iraneres kritik af forholdene for de udlændinge, der i øjeblikket strømmer til Danmark, vækker utilfredshed hos Kurdisk Forening i Næstved.

Tema: Flygtninge boede i teltlejr i Næstved
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag bragte TV ØST et indslag fra den teltlejr i Næstved, hvor et stort antal asylansøgere i øjeblikket er indkvarteret. Her kritiserede tre unge mænd fra Iran forholdene.

De er skuffede over den virkelighed, de har mødt i Danmark. Så nu vil de rejse tilbage til hjemlandet, hvor de selv siger, de havde et fint liv.

Læs også: Skuffede asylansøgere: Nu rejser vi hjem igen

Næstformanden for Kurdisk Forening i Næstved ærgrer sig over udtalelserne.

- Det skuffer mig, at nogle tænker på den måde. Danskerne kan misforstå det og tro, at flygtninge bare kommer hertil for at få et luksusliv, mere frihed og flere penge. Sådan er det ikke med de fleste. Dem, der kommer fra Syrien, er flygtet hertil på grund af alvorlig krig, understreger Isam Saeed fra foreningen.

Næstformanden ved dog, at der er et mindre antal især unge mænd, som benytter situationen til at tage afsted, selvom deres liv ikke er truet i hjemlandet. Det har han ikke meget til overs for.

- Man skal ikke tænke sådan. Så er det bedre at blive hjemme og forsøge at skabe sig et liv der. Det er dem, som flygter fra krigens rædsler, der har ret til at komme her, mener Isam Saeed.

Han håber ikke, sagen vil ødelægge danskernes lyst til at tage imod og hjælpe de flygtninge, som virkelig har brug for et sikkert sted at søge asyl.