Borgermøde om asylcenter i Næstved

Et stort antal borgere var mandag aften mødt op hos Beredskabsstyrelsen i Næstved for at blive klogere på situationen omkring asylcentret i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag flyttede de første asylansøgere ind i den omdiskuterede teltlejr hos Beredskabsstyrelsen.

Omkring 80 flygtninge bor lige nu midlertidigt i teltene, mens de venter på at få behandlet deres sag. Teltlejeren har skabt masser af debat i Næstved Kommune ogblandt andet derfor var der inviteret til borgermøde.

Det er Langeland Kommune, der på vegne af Udlændingestyrelsen står for den daglige drift af lejren. Begge to var her til aften mødt op for at tale med borgerne, som havde mange spørgsmål.

- Jeg er jo kommet for at få svar på de bekymringer som opstår med et asylcenter så tæt på, siger Henrik Dipo fra Næstved.  

- Jeg bor her på vejen og jeg vil gerne høre, hvad der sker, for jeg synes at informationsniveauet indtil nu har været på et meget lavt plan. Jeg savner at få svar på den utryghed og usikkerhed der er, når man er på en vej, hvor der lige pludselig flytter næsten 700 mennesker ind, hvis det går rigtig godt, fortæller Frank Vallenthin Poulsen fra Næstved.

Der er plads til i alt 400 personer i selve teltlejren i Næstved, og man regner med at den bliver helt fyldt i løbet af de kommende uger.