Fantastiske
Fællesskaber

Hvem skal vinde 100.000 kroner og titlen som årets Fantastiske Fællesskab på TV2 ØST?


Alle, som mener at være et fællesskab ud over det sædvanlige, kan nu tilmelde sig Fantastiske Fællesskaber 2019. En nominering betyder intens omtale og hyldest af fællesskabet, fremhævning af det, vi andre kan lære af jer, og muligheden for at vinde en pris på 100.000 kr.

Danmark er et land fuld af fantastiske fællesskaber, der på frivillig basis samler os danskere.
Et fantastisk fællesskab er inspirerende for andre, det er inkluderende, og det bidrager til lokalsamfundets styrke og værdi.

I år vil syv TV 2 Regioner sammen med Tuborgfondet og Lokale og Anlægsfonden igen hylde de mest fantastiske fællesskaber rundt om i Danmark.Kriterier for at deltage som fællesskab

 • - Fællesskabet skal være baseret på frivillighed
 • - Fællesskabet skal være inkluderende og række ud til nye medlemmer
 • - Fællesskabet skal være forankret i TV2 ØST's sendeområde (ikke et hovedsæde et andet sted i landet)
 • - Fællesskabet skal have et erklæret formål
 • - Fællesskaber, der tidligere har søgt, men ikke opnået nominering, kan godt melde sig igen


Læs mere om Fantastisk Fællesskaber nedenfor.

Tilmeld dit fællesskab her

Fristen for tilmelding er 18. september 2019

Tilmeld dit fællesskab

Der må gerne sættes flere krydser.
Fællesskabets kontaktperson – navn, mail og mobilnummer
Fællesskabets adresse og evt. link til fællesskabets website og SoMe-platforme.
Hvordan arbejder fællesskabet med at inkludere andre? Hvordan engagerer fællesskabet sine medlemmer? Hvordan bliver man en del af fællesskabet? Hvad gør fællesskabet for lokalmiljøet?
Hvad gør jeres fællesskab til noget særligt? Hvad gør fællesskabet for at inspirere andre?
Beskriv det konkrete og udviklende formål, som prisen skal muliggøre.
Jeg accepterer at TV2 ØST og samarbejdspartnere kan behandle personoplysninger om mig som nærmere anført i disse vilkår og betingelser og den tilhørende persondatapolitik.

Vilkår for deltagelse

Det er vinderfællesskabets eget ansvar at undersøge, hvorvidt det er berettiget til skattefrie gaver/donationer.Samarbejdspartnere

 • Lokale & Anlægsfonden
 • Tuborgfondet
 • Made By Us
 • TV 2 Lorry
 • TV 2 Østjylland
 • TV 2 Fyn
 • TV Syd
 • TV 2 Bornholm
 • TV 2 ØST


Om Fantastiske Fællesskaber


Fantastiske Fællesskaber hylder alt det, vi danskere har og gør sammen.
Det er er projekt, der styrker sammenhængskraften og civilsamfundets betydning i vores landsdele.
Fantastiske Fællesskaber aflæser tendenser og temaer i tiden og systematiserer læring og viden, samt inspirerer til at skabe nye fællesskaber og udvikle dem, vi allerede har.

Historik
Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale og Anlægsfonden.
På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. På TV2 ØST fik vi ikke mindre end 170 ansøgninger og vinderen blev til sidst kåret ved en stor live-event på Elværket i Holbæk. I TV2 ØSTs sendeområde var det Idestrup og Omegns Lokalråd, der løb med prisen.


Alle er vindere
Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.
Vi vil specifikt styrke de fællesskaber i vores sendeområder, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.

Køreplan for Fantastiske Fællesskaber 2019

 • August: Tilmelding åbner

 • September: 5 fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region.
  Fællesskaberne udvælges af en lokal jury - på TV2 består juryen af:
  Louise Flørning, Formand, Idestrup og Omegns Lokalråd (sidste års vinder af Fantastiske Fællesskaber på TV2 ØST)
  Rasmus Erichsen, Formand, Stop Madspild Lokalt
  Vagn Petersen, Direktør, TV2 ØST
  en fondsrepræsentant

  Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

 • November: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region. Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse.


Vi glæder os til at møde jer!