Fantastiske
Fællesskaber

Afstemningen er åben d. 4.-21. november 2019.


02:35

Døllefjelde-Musse Marked

Sms   ØST 1  til 1272


02:30

Folkeskovens FrivilligLaug (Tappernøje)

Sms   ØST 2  til 1272


02:30

Sceptor (Næstved)

Sms   ØST 3  til 1272


02:40

Slagelse Idræts Klub

Sms   ØST 4  til 1272


02:31

Sørby E-sport

Sms   ØST 5  til 1272Juryen på TV2 ØST har talt ved at nominere de fem fantastiske fællesskaber.

Nu er det op til dig, hvem der allermest fortjener æren og den store pris på 100.000 kr.
Lær de nominerede fællesskaber bedre at kende i portrætfilmene her på siden.
Og stem så ved at sende en SMS til 1272 med den kode, der står ved portrættet:

Du kan stemme på alle fællesskaberne, men kun én gang på hvert fællesskab.

Husk mellemrum mellem ’ØST ’ og det relevante ’tal’. Systemet fanger desværre ikke sms’er uden mellemrum som fx ’ØST6’.

Vi lægger ikke gebyr på, så det er gratis at stemme, hvis du har gratis sms i dit mobilabonnement.

Vinderen offentliggøres her på siden

Vilkår for deltagelse

Det er vinderfællesskabets eget ansvar at undersøge, hvorvidt det er berettiget til skattefrie gaver/donationer.Sådan foregår Fantastiske Fællesskaber 2019

August:
Tilmelding åbner 26. august og slutter 18. september.

September:
Fem fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

November:
Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

21. og 22. november:
Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse. Der er 100.000 kr. på spil i hver landsdel - så reserver dagen og aftenen nu!Samarbejdspartnere

  • Lokale & Anlægsfonden
  • Tuborgfondet
  • Made By Us
  • TV 2 Lorry
  • TV 2 Østjylland
  • TV 2 Fyn
  • TV Syd
  • TV 2 Bornholm
  • TV 2 ØST


Om Fantastiske Fællesskaber


Fantastiske Fællesskaber hylder alt det, vi danskere har og gør sammen.
Det er er projekt, der styrker sammenhængskraften og civilsamfundets betydning i vores landsdele.
Fantastiske Fællesskaber aflæser tendenser og temaer i tiden og systematiserer læring og viden, samt inspirerer til at skabe nye fællesskaber og udvikle dem, vi allerede har.

Historik
Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale og Anlægsfonden.
På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. På TV2 ØST fik vi ikke mindre end 170 ansøgninger og vinderen blev til sidst kåret ved en stor live-event på Elværket i Holbæk. I TV2 ØSTs sendeområde var det Idestrup og Omegns Lokalråd, der løb med prisen.


Alle er vindere
Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.
Vi vil specifikt styrke de fællesskaber i vores sendeområder, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.