Tyske og danske ministre enige: Femern-tunnelen bliver godkendt i 2018

Efter weekendens valg i Tyskland var Femern-forbindelsens fremtid tvivlsom. Nu ventes den at blive godkendt næste sommer, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Femern-forbindelsen ventes at blive godkendt sommeren 2018.

Det var det vigtigste budskab, da transportminister Ole Birk Olesen (LA) mødtes med Slesvig-Holstens nye ministerpræsident, Daniel Günther (CDU), og transportminister, Bernd Buchholz (FDP), onsdag.

Det skriver Ingeniøren.

- Vi har aftalt, at målet fortsat er, at den tyske myndighedsgodkendelse bliver udstedt næste sommer, siger Ole Birk Olesen til fagbladet.

Ifølge planen bliver de sidste redegørelser fra Femern A/S afleveret i oktober, og det bliver Slesvig-Holstens uafhængige miljøinstans LBV, der udsteder den endelige godkendelse af Femern-tunnelen.

Tysk regeringsdannelse skaber tvivl

Efter søndagens valg i Tyskland var der ellers skabt tvivl om Femern-forbindelsens fremtid.

Tilbage i 2008 var det den daværende regeringskoalition bestående af DU og SPD, der underskrev kontrakten med Danmark om den faste forbindelse.

Men efter weekendens valg tyder det på, at den kommende koalition vil bestå af CDU, FDP og De Grønne.

Fordi de Grønne er meget kritiske over for Femern-forbindelsen og gentagne gange har krævet, at projektet af miljømæssige årsager bliver skrottet, blev der sået tvivl om forbindelsens fremtid.

Men projektet er ikke i fare, lyder det nu.

I forbindelse med besøget i København sagde Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther (CDU) til Flensborg Avis, at han ikke forventer ændringer i Femern-projektet.