Yderligere 14 østeuropæiske håndværkere smittet med covid-19

De massive test af håndværkere fra den polske entreprenør Budomex viser, at der er flere smittede. Det samlede antal er nu oppe på 51.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er yderligere 14 håndværkere fra den polske entreprenør Budomex testet positiv for covid-19.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det bringer det foreløbige tal for smittede op på 51.

Myndighederne arbejder fortsat tæt sammen med smitteopsporingen for at bekæmpe det covid-19 udbrud, der søndag blev konstateret blandt de udenlandske håndværkere, der bor på Haslevegnen.

Smittede i karantæne og ikke-smittede i isolation

De smittede er nu sat i karantæne, mens de ikke-smittede er sendt i isolation i andre ejendomme.

Indsatsen med at opspore smitte, gennemføre podninger og øvrige tiltag, som situationen kræver, koordineres i den Lokale Beredskabsstab, og sker i et tæt samarbejde mellem Faxe Kommune, Region Sjælland, Styrelsen for Patientsikkerhed og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Også Budomex, den virksomhed, som håndværkerne er ansat i, har ifølge politiet været til stor hjælp.

- Udviklingen følges selvsagt nøje, og hvis der i løbet af de kommende dage viser sig flere smittede, vil de nødvendige tiltag for at forhindre smittespredning blive iværksat, meddeler Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Region Sjælland er også til stede ved Dagli’Brugsen i Terslev med en mobil testenhed hver dag frem til mandag, hvor borgerne kan blive testet mellem klokken 14.00 og 16.00.

Mange mennesker bor tæt på lidt plads 

Coronaudbruddet startede søndag, hvor en slovakisk medarbejder blev testet positiv for coronavirus.

143 fortrinsvist polske medarbejdere på tre forskellige adresser blev efterfølgende testet søndag og mandag. 

De bor blandt andet på den nedlagte Terslev Kro nord for Haslev, på en tidligere landbrugsejendom ved Skuderløse mellem Fensmark og Haslev og på en tidligere skole nordøst for Haslev, der også før er blevet brugt som spejdercenter.

På ejendommen ved Skuderløse mellem Haslev og Fensmark bor der ifølge medarbejderne 66 personer af gangen. De arbejder seks uger af af gangen på byggeprojekter i blandt andet Carlsbergbyen i København, hvorefter de holder to ugers fri hjemme i Polen.

På alle de tre ejendomme bor der adskillige arbejdere på samme værelse, ligesom faciliteter som bad, toiletter og køkkener deles af flere medarbejdere.