Voldsom hærværksbølge i Haslev

Flere gader i Haslev blev mandag sidst på eftermiddagen og først på aftenen hærget af hærværk. En større gruppe kastede med kanonslag, væltede biler rundt på taget og smadrede bilruder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere biler og postkasser blev mandag eftermiddag og aften smadret af en gruppe unge som hærgende drog gennem dele af byen.

Biler på Frøgårdvej, Gransangervej, Margrethevej og Allégade blev væltet rundt på taget, fik sparket sidespejle af og smadret ruder. Gruppen af hærværksmænd kastede også med kanonslag mod biler og sprang også flere postkasser i luften.

- Vi har foreløbig fået melding om 10 biler, der har været udsat for hærværk. Der er nogle vidner, der har set en gruppe unge mennesker af anden etnisk herkomst end dansk, og vi skal naturligvis have undersøgt om de kan have noget med hærværket at gøre, siger Peter Haslund, afdelingsleder hos lokalpolitiet i Næstved.

Og ifølge Peter Haslund er det meget mere end bare drengestreger, der er tale om.

Politiet sætter massivt ind

- Det er meget voldsomt og noget vi ser på med stor alvor. Sådan noget kan vi ikke være tjent med. Vi sætter nu betydelige ressourcer ind på at få skabt tryghed for borgerne i Haslev og det betyder øget patruljering i området, siger Peter Haslund. 

Han fortæller, at politiet i området før jul beslaglagde en del kanonslag.

- Derfor troede vi, at vi havde fået bugt med en del af det ulovlige fyrværkeri, men der er tilsyneladende mere i omløb, tilføjer han.

Politiet vil meget gerne i kontakt med borgere i Haslev, der har set eller hørt noget. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.