Vind besværliggør brandmændenes arbejde

Vinden har her til morgen taget til i regionen, og det giver Midtsjællands Brand og Redning ekstra udfordringer på miljøpladsen ved Faxe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinden giver brandvæsenet udfordringer i slukningsarbejdet på miljøpladsen nær Faxe. Vinden bærer nemlig gløder fra brændende affald over til andre bunker, der så antænder. Det fortæller Peter Rasmussen, der er indsatsleder ved Midtsjællands Brand og Redning, til P4 Sjælland.

- Nu har vi så her fra morgenstunden, fået problemer med vind, pt. har jeg lige fået brandstationen fra Faxe ud igen til at efterslukke nogle store romber (bunker red.) af ny kompost, der begynder at brænde på grund af nedfald, der kommer fra den brand, vi i princippet ikke kan slukke, så det giver os lidt udfordringer siger Peter Rasmussen.

Frygter flere brande

Indsatslederen frygter, at lossepladsen der ligger tæt på miljøpladsen også kan antænde på grund af vinden, ligesom det var tilfældet i går.

- Da vi har en meget stor losseplads på den anden side af de romber, så vil jeg nødig have en brand her jo, så der også kommer ild i lossepladsen længere nede, som vi havde på et tidspunkt i går.