Vil bygge højt tårn i skov ved Haslev

Camp Adventure i Haslev vil bygge et 60 meter højt tårn som skal give udsigt ud over det meste af Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kom op og se livet helt oppe over trækronerne. Camp Adventure vil bygge et 60 meter højt tårn, der skal give udsigt ud over det meste af Sydsjælland. Det bliver Skandinaviens højeste ’Tree Top Walk’.

Tårnet bliver bygget på et af de højeste steder på Sydsjælland, der ligger 90 meter over havets overflade. Med et 60 meter højt tårn vil det skabe et udkigspunkt 150 meter over havets overflade.

- Med 150 meter vil der være udsigt over det meste af Sydsjælland, når der er klart vejr. Man kommer til at kunne se virkelig langt deroppe, fortæller Kasper Larsen der er forretningsudvikler hos Camp Adventure.

Camp Adventure vil have ny målgruppe

Camp Adventure har eksisteret i trætoppene i Haslev siden 2013. Parken har nu en klatrehal og trætopbaner. Med det nye tårn henvender de sig til en bredere målgruppe.

- Det er meget børnefamilier og familier med ældre børn, der kommer her. De er typisk friske og aktive. Med det nye tårn får vi en helt ny målgruppe, lyder det fra Kasper Larsen fra Camp Adventure.

Tårnet kommer til at ligge mellem de trætopbaner, de allerede har.

Skal styrke lokalmiljøet

Forretningsudvalget i Camp Adventure har fået inspiration til tårnet ved blandt andet at besøge et lignende tårn i Bayern i Tyskland. Tårnet i Bayern har omkring 300.000 besøgende om året, det tal regner de med, at de som minimum når op på og forhåbentligt over i Haslev. Det kommer til at kunne mærkes i lokalområdet.

- Det kan være med til at gøre hele Sydsjælland mere attraktiv, vi regner med, at der i hvert fald kommer 300.000 besøgende i området om året. Det kommer de til at kunne mærke på restauranter og overnatningssteder, fortæller Kasper Larsen.

bwp_bayerischer_wald_3_1.jpg
Foto: TV ØST

Foto: Erlebnis Akademie AG, lignende trætårn i Bayern.

Sidste godkendelse mangler

Før projektet vokser ind i himlen, skal det have den endelige godkendelse af myndighederne. Camp Adventure har sendt et konkret projektforslag til Faxe Kommune. Det skal forbi de relevante myndigheder, før de kan gå videre. Blandt andet skal Naturstyrelsen godkende projektet. Men indtil nu, har de kun fået positive tilbagemeldinger fra politikerne.

- Vi har fået stor politisk opbakning i Faxe Kommune, men intet er sikkert endnu, i sidste ende er det op til myndighederne, lyder det fra Kasper Larsen.

Camp Adventure forventer at have de sidste godkendelser i august 2016, derefter begynder byggeriet, så tårnet kan stå klar i sommeren 2017. 

Der kan læses mere om projektet her