¨

Vi sparer på strømmen, men ikke på julelyset

Foto: TV ØST

Vi køber flere og flere julekæder. Men vi bruger også mindre og mindre strøm. Grunden er, at de fleste vælger at købe LED-lys, der ikke bruger lige så meget strøm.

 

Karsten Guldbrandsen er lige nu i gang med at hænge 220.000 lyspærer op på sit hus. Derfor skulle man måske tro, at julen koster mange penge. Men det hele kan gøres for 1.500-2.000 kroner. Grunden er, at han bruger LED-lys, som er billigere i drift end almindelige glødepærer.

- Vi kan ikke få ret mange af de gamle pærer mere, så vi bliver nødt til at tage LED-pærer. Også fordi, at det ikke er lige så dyrt at bruge dem, siger Karsten Guldbrandsen.

Karsten Guldbrandsen er ikke den eneste, der gør julen ekstra grøn. Tal fra Go' Energi viser, at vi sidste år brugte 46 millioner kroner på strøm i julemånederne. Og det er otte millioner kroner mindre end i 2009. Hvis alle brugte LED-lys i deres julekæder, ville vi i Danmark ifølge Go' Energi kunne spare 40 millioner kroner om året.

- Det er dejligt, at vi fastholder traditionen med at pynte op med lys i en mørk tid. Især fordi både producenter, forhandlere og forbrugere nu gør det med hjerte og hjerne det rette sted. Det er meget flot, at vi på bare få år har sparret otte millioner kroner i energi på lyskæder, siger Simon Chræmmer, der er projektleder i Go' Energi.

01:40 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App