Vandrehjem med særligt fokus vinder handicappris

Danhostel Faxe er en social virksomhed, hvor folk med særlige behov står for dagens gøremål. Netop dét er vandrehjemmet som en af to virksomheder blevet hædret for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ved Haslev Kulturnat blev to arbejdsgivere en pris rigere. Faxe Kommunes handicappris skulle uddeles, og i år valgte kommunens handicapråd at dele den i to.

Handicaprådet i Faxe Kommune uddeler hvert år Handicapprisen. Den gives til personer, virksomheder, organisationer eller institutioner, der i løbet af året har gjort sig særligt bemærket for at fremme lige muligheder for personer med handicap. 

Der var flere indstillet til prisen, og valget var svært. Derfor valgte rådet to lokale virksomheder, der på hver sin måde har gjort en indsats.

quote Begge steder er virkeligt rummelige arbejdspladser på hver sin måde

Claus Bo Hansen, formand, Handicaprådet, Faxe Kommune

Det blev Hovby Maskinsnedkeri og Danhostel Faxe.

- Prisen lyder på 5000 kroner, og der står ingen steder, at alle 5000 skal gå til én. Derfor blev vi i et enigt handicapråd enige om at splitte den, for begge steder er virkeligt rummelige arbejdspladser på hver sin måde, og det er svært at skelne, hvem der er bedst, siger Claus Bo Hansen, formand, Handicaprådet, Faxe Kommune.

Plads til store og små vanskeligheder

Vandrehjemmet Danhostel Faxe er en af årets modtagere af prisen. Vandrehjemmet er, udover at være et overnatningssted, også en arbejdsplads for mennesker med særlige behov.  

I 31 år har vandrehjemmet været en social virksomhed, hvor man har ansat borgere, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne kan have svært ved at passe ind på en almindelig arbejdsplads. Hver medarbejder spiller en aktiv rolle i hverdagen på vandrehjemmet, og det er netop missionen med at have plads til alle, der gjorde, at valget faldt på Danhostel Faxe.

- Vi valgte Danhostel Faxe, fordi det er et særligt vandrehjem, der er dygtige til at støtte de ansatte og få alle typer i arbejde, siger Claus Bo Hansen.

Læs også
Det rummelige arbejdsmarked:
Udviklingshæmmede driver vandrerhjem
Læs også
Det rummelige arbejdsmarked:
Udviklingshæmmede driver vandrerhjem

En gruppe af Danhostel Faxes ansatte modtog prisen til Haslev Kulturnat i fredags. Direktør for vandrehjemmet, Morten Romme, er glad for, at Handicapprisen 2021 har fundet vej til vandrehjemmet. Især fordi det er en stor del af de 18 medarbejdere, som Danhostel Faxe har i beskæftigelse, der har indstillet stedet. Ifølge ham er det en varmende anerkendelse.

- Jeg er rigtig stolt af, at vi har modtaget den pris og rigtig glad. Jeg synes, det er dejligt at blive anerkendt, for det man gør, eller det man er, siger direktøren og fortsætter:

quote Det gør mig som leder for stedet ekstra stolt, at mit eget personale synes, det er et fantastisk sted

Morten Romme, direktør, Danhostel Faxe

- Det gør mig som leder for stedet ekstra stolt, at mit eget personale synes, det er et fantastisk sted, der burde få noget anerkendelse. Så det varmer.

Han fortæller, at prisen skal fejres med en fælles oplevelse for personalet hos Danhostel Faxe.

Beholder ansatte, selvom de har behov for at gå ned i tid

Den anden halvdel af prisen gik til Jacob Poulsen fra Hovby Maskinsnedkeri. Han var blevet indstillet af en af snedkeriets medarbejdere, der i indstillingen lagde vægt på den indsats, som Jacob Poulsen gør for at få medarbejderne ind på den rette hylde.

Det og ansættelsen af flere medarbejdere i flexjob i en ellers helt almindelig håndværkervirksomhed bruger Claus Bo Hansen som grund til, at Hovby Maskinsnedkeri også skulle have del i Handicapprisen 2021.

- Han (Jacob Poulsen, red.) accepterer, at flere i virksomheden er i flexjob, og han går langt for at beholde dem, han har ansat i virksomheden. Det skal belønnes, siger Claus Bo Hansen, formand, Handicaprådet, Faxe Kommune.

Med Handicapprisen 2021 fulgte en pengepræmie på 2500 kroner til hver virksomhed.

VIDEO: TV2 ØST har fulgt dagligdagen på vandrehjemmet i Faxe i en serie på to afsnit. Lær medarbejderne hos Danhostel Faxe bedre at kende i Vi er vandrehjemmet lige her.

Danhostel Faxe er ikke noget helt almindeligt vandrehjem. Her er det nemlig udviklingshæmmede og andre med særlige behov, der står for at lave mad, gøre rent og servere for gæsterne. Et krævende og udfordrende arbejde, som udvikler medarbejderne. Men hvor der også er plads til vigtige venskaber og sjov og ballade.

Nyhedsoverblik