Faxe

Valgplakater hængt op ved Rønnede - bryder ikke reglerne

Først den 23. oktober må kandidaterne til det kommende kommunalvalg hænge valgplakater op. Men allerede nu kan man finde Erik Rasmussens (V) plakater, uden han bryder nogen regler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en mark ved Rønnede holder der en landbrugsvogn. Det er i sig selv ikke så udsædvanligt, men lige denne vogn skiller sig alligevel ud. 

Der hænger nemlig flere valgplakater med Venstres partibogstav og med billeder af Venstre-politikeren Erik Rasmussen. 

quote Det er måske lige friskt nok, men der bliver ikke brudt nogen regler

Erik Rasmussen (V), byrådsmedlem, Faxe Kommune

- Det er måske friskt, men der bliver ikke brudt nogen regler, jeg har undersøgt det inden, siger Erik Rasmussen, der genopstiller til byrådet i Faxe Kommune. 

Først den 23. oktober må kandidaterne til kommunalvalget hænge valgplakater ud i offentligheden. Men fordi Erik Rasmussens plakater hænger på privat grund og på en vogn, som ikke er stationær, må plakaterne godt hænge der allerede nu.

- Nu havde jeg fået valgplakaterne hjem, og vi havde fået gjort vognen vinterklar efter høst. En dag tænkte jeg, at det ville være et godt blikfang, og så passede vognens farve også til mit parti, siger Erik Rasmussen. 

Skaber debat på Facebook

De tidlige valgplakater har skabt debat i Facebookgruppen Politik & Debat i Faxe Kommune. 

Erik Rasmussen kan godt forstå, at nogle stiller spørgsmålstegn ved plakaterne, men understreger at han ikke bryder reglerne. 

På Facebook har et opslag om plakaterne fået flere til at reagere. Blandt andet Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive (V), der understreger, at ingen regler bliver brudt.
På Facebook har et opslag om plakaterne fået flere til at reagere. Blandt andet Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive (V), der understreger, at ingen regler bliver brudt.

- Der er også masser af andre kandidater, der har sat streamere (klistermærker, red.) på deres biler med samme billede, som de bruger til valgkampen, siger han.

Erik Rasmussen flytter vognen hver dag, så den ikke står samme sted. På den måde får så mange som muligt, mulighed for at se budskabet.

For Erik Rasmussen er det blot en del af hans valgkamp, lige så vel som nogle allerede nu uddeler flyers eller laver opslag på Facebook. 

- Nu har jeg muligheden for det, fordi jeg har et landbrug, og jeg har vognen. Det er også en måde at skille sig ud på. Og dem i min gruppe har været belejret for det, fordi jeg også har sat V'et på.

Erik Rasmussen siger derudover, at han ikke kan finde på at hænge valgplakater op offentligt før den 23. oktober.

DEL: