¨

Usædvanligt groft røveri for retten mandag

Foto: TV ØST

Tre mænd er tiltalt i sagen fra Kongsted, der blandt andet handler om bagbundne bank-ansatte og værdier for millioner.

Efter to og et halvt års arbejde begynder retssagen om et groft røveri i Næstved mandag. Sagen handler om bagbundne medarbejdere og et million-udbytte. 

Tre mænd er tiltalt i sagen om det voldsomme røveri i den daværende Sparekassen Kongsted ved Rønnede tilbage i januar 2012, hvor i alt fire røvere truede personalet med pistoler, bagbandt dem og gav dem sorte hætter over hovedet, så de kunne arbejde i ro og fred i over en time.

-  Det er en sag, der har fyldt meget lige fra starten, dels er der tale om et groft røveri, der er rigtigt mange forurettede her, både bank og personale og samtidig alle de mennesker, som fik tømt deres kundebokse, fortæller vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen.

Ifølge politiet var røveriet helt udsædvanligt planlagt og de fire gerningsmænd kunne da også stikke af med et udbytte på omkring otte og en halv million kroner.

-  Nogen har fået forskellige effekter tilbage, men meget mangler stadig og håbet om, at finde dem her to år senere er svundet betydeligt, siger Søren Ravn-Nielsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil ikke nærmere ind på, hvor mange penge, de mangler at finde, men der er tale om et millionbeløb. Og så er den sidste gerningsmand også stadig på fri fod.

-  Vi er meget opmærksomme på ting, der kan dukke op og identificere den sidste gerningsmand, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

Alle tre tiltalte i sagen nægter sig skyldige. 

02:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App