Unge spreder utryghed i stationsby: Nu griber politiet ind

Politiet holder ekstra øje med de unge i Haslev, efter der i den seneste tid har været en del uro og hændelser blandt forskellige grupper i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den midtsjællandske stationsby Haslev er for tiden plaget af uro og konfrontationer mellem de unge.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Derfor holder politiet ekstra øje med de unge i byen. I forbindelse med denne præventive indsats traf politiet hen over weekenden flere grupper af unge, som betjentene var i dialog med.

Fredag aften var der for eksempel en gruppe på torvet, som havde en opførsel, der ifølge politiet kunne virke utryghedsskabende. Da politiet henvendte sig til dem, gik de fra stedet. Lørdag aften var der igen en gruppe på torvet, som skabte problemer.

Natten til lørdag standsede en politipatrulje rutinemæssigt en 19-årig mand fra Haslev, da han kom kørende i bil ad Bregentvedvej i Haslev. 

I første omgang var alt i orden, men efter kontrollen blev han tilsyneladende sur, og kørte fra stedet med hvinende dæk og et kraftigt højresving helt over i den modsatte kørebane. Politipatruljen kørte efter ham, og fik kort efter standset ham igen. Denne gang fik han en bøde for generende kørsel.

Indsatte SSP-medarbejdere i nattelivet

Haslev har tidligere været plaget af uroligheder.

I september kunne TV ØST fortælle, hvordan Lars Rasmussen tilfældigt overfaldet på vej til arbejde i Haslev. På samme uge havde politiet modtaget tre anmeldelser om vold i byen. 

Artiklen fortsætter under billedet:

Lars Rasmussen blev overfaldet på Jernbanegade i Haslev klokken seks om morgenen, da han var på vej til arbejde. 
Lars Rasmussen blev overfaldet på Jernbanegade i Haslev klokken seks om morgenen, da han var på vej til arbejde.  Foto: TV ØST

Forud for hændelsen havde en gruppe unge i længere tid spredt utryghed i Haslevs hovedgade, ved at true og overfalde tilfældige borgere.

Det fik i november Faxe Kommune til at indsætte SSP-medarbejdere i nattelivet for at skabe tryghed. 

Se eller gense indslaget om Haslevs centrale strøggade, der blev ramt af flere episoder, hvor unge har optrådt truende og voldeligt.