¨

Unge mænd ræsede med 213 km/t på motorvej uden kørekort

Foto: TV ØST

To unge mænd i en BMW med påhængsvogn blev fredag morgen standset af politiet, fordi de kørte med 213 km/t på Sydmotorvejen uden førerret.

213 kilometer i timen.

Så hurtigt ræsede to drenge i en BMW med påhængsvogn afsted på Sydmotorvejen fredag morgen. Da politiet fik standset bilen, kom det desuden frem, at bilisten ikke havde noget kørekort, skriver Ekstra Bladet.

- Vores patruljevogn kører i skumringen og får af naturlige årsager øje på bilen, der kommer med en voldsom fart, siger Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til avisen og tilføjer, at de unge mænd var på vej til Tyskland for at handle, og at deres forklaring på fartovertrædelsen lød på, at de var forsinkede og skulle nå en færge.

Patruljevognen, blev ifølge Ekstra Bladets oplysninger, overhalet i sydgående retning tæt på rastepladsen Piberhus i Haslev-området, hvor politiet var nødt til at køre 213 kilometer i timen for at indhente BMW’en.

- Da BMW’en opdager, at den bliver forfulgt, bremser den ned. Men vores patruljevogn når at måle en hastighed på 171 kilometer i timen, siger Erik Mather.

Erik Mather betegner færdselsovertrædelsen som ’fuldstændig ansvarsløs’ og tilføjer, at der ikke findes en bøde for en handling i trafikken, der er så grov som denne  

- De kører med mere end 100 procent over fartgrænsen, så bøden for overtrædelsen står slet ikke i vores system, siger Erik Mather til avisen, som mener, at der skal betales mellem 7.000 og 10.000 kroner. Han oplyser derudover, at politiet kan finde på at kræve forlængelse af tiden, som føreren får frakendt sit kørekort. 

00:53 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App