Ung mand fra Haslev død - seks unge løsladt

Politiet efterforsker et mistænkeligt dødsfald, efter at en 21-årig mistede livet i Køge natten til fredag. Seks mænd er nu løsladt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks mænd på mellem 19 år og 24 år, der blev anholdt i forbindelse med efterforskningen af et mistænkeligt dødsfald i Køge, er alle løsladt igen. Den døde er en 21-årig mand fra Haslev.

Mændene blev anholdt kort efter midnat fredag, mens betjente forsøgte at finde ud af, hvad der ligger bag en 21-årig mands død.

quote Nogle personer læsser herefter en tilsyneladende livløs mand ind i en bil og kører fra stedet

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi


Den 21-årige blev erklæret død på akutmodtagelsen i Køge efter midnat. Han døde tilsyneladende af et hjertestop, men forud for hans død var han involveret i noget tumult på Nylandsvej.

- Syv minutter over midnat får vi flere henvendelser om slagsmål, tumult, råb og skrig på Nylandsvej. Nogle personer læsser herefter en tilsyneladende livløs mand ind i en bil og kører fra stedet, fortalte politiets kommunikationsrådgiver Martin Bjerregaard tidligere fredag.

- Vi sender en patrulje til sygehuset, hvor vi møder de i alt syv mænd. Den 21-årige får førstehjælp på stedet, men en læge må kort efter konstatere, at hans liv ikke står til at redde, sagde han videre.

Nylands vej i Køge - mand fra Haslev død
Foto: Byrd / Steven Knap

Mangler rød tråd og motiv

De seks andre mænd bliver efterfølgende anholdt, da de har et kendskab eller forhold til den døde.

- Vi har afhørt dem for at finde ud af, hvorfor de syv personer var forsamlet, og hvorfor der opstod tumult. Men der er ikke en rød tråd i forklaringerne, og derfor har vi ikke et motiv, sagde Martin Bjerregaard.

quote Vi ved ikke, om han måske har haft dårligt hjerte eller en tilstand, der er blevet forværret ved tumulten

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

Han understregede, at dødsårsagen endnu ikke ligger fast. Den 21-årige skal derfor obduceres for at skabe klarhed over, hvad han døde af, og hvilke mulige sigtelser der i så fald kan eller skal rejses mod de anholdte.

- Vi ved ikke, om han måske har haft dårligt hjerte eller en tilstand, der er blevet forværret ved tumulten, eller om der i den alvorlige ende set i strafferetligt perspektiv er tale om drab, forklarede Martin Bjerregaard.

Fredag eftermiddag har politiet altså besluttet at løslade de seks anholdte "efter nærmere juridisk vurdering af de fremkomne oplysninger".

- Sagen undersøges fortsat af politiet for at finde eventuelt grundlag for retligt efterspil, lyder det på Twitter.

En 50-årig kvinde, der bor i området, fortæller til Ekstra Bladet lørdag, at hun kunne følge optrinet fra sin lejlighed.

- De sparkede, slog og trampede på ham, mens han lå i fosterstilling og skreg og jamrede sig, siger hun til Ekstra Bladet.