Ung mand følte sig provokeret - kørte direkte ind i menneskeflok

En 19-årig mand er blevet varetægtsfængslet og sigtet for kvalificeret vold efter at have kørt direkte ind i menneskeflok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 19-årig mand er blevet varetægtsfængslet efter at have kørt målrettet ind i en gruppe personer, som stod sammen på Jernbanegade i Haslev fredag aften. 

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i deres døgnrapport fra weekenden.

Fredag aften kl. 22.28 kom den 19-årige mand kørende ad Jernbanegade i det centrale Haslev, hvor en gruppe personer stod sammen på fortovet. 

Den unge bilist følte sig, efter politiets opfattelse, så provokeret af personerne, at han kørte op på fortovet og styrede bilen direkte mod flokken. 

De fleste nåede at springe væk i sikkerhed, men en person blev ramt på sin fod og en anden person blev ramt af bilens front. Sidstnævnte blev slynget op i luften og landede på jorden på ryggen.

Varetægtsfængslet

De to påkørte personer blev efterfølgende kørt til sygehuset. Begge slap med lette kvæstelser.

Efter bilangrebet kørte den unge mand væk fra stedet, men senere meldte han sig selv på en politistation. Her blev han blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold, for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed og efter færdselsoven. 

Lørdag blev han fremstillet i grundlovsforhør. Han sidder nu varetægtsfængslet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.