Udbrud på skole: Nu er 14 elever smittet med lungetuberkulose

Fredag morgen kom det frem, at flere elever på Sofiendalskolen i Haslev er blevet smittet med lungetuberkulose. Nu er det 14 elever, der er smittet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14 elever er nu blevet smittet med lungetuberkulose på Sofiendalskolen i Haslev. 

Det bekræfter skoleleder Mette Løvbjerg over for TV ØST.

Fredag morgen kom det frem, at otte elever i niende klasse havde fået den smitsomme lungetuberkulose. Men der er altså tale om syv flere elever, der er blevet smittet af den efterhånden sjældne sygdom.

Det vil sige, at der nu er tale om, at én elev er syg af lungetuberkulose, imens 14 elever har sygdommen i latent form.

Skolelederen har opfordret elever til at blive testet

I efteråret blev det konstateret, at én elev i niende klasse havde fået den smitsomme lungetuberkulose. Tuberkulose kan være en livstruende sygdom, og den smittede elev blev derfor holdt hjemme og blev medicineret indtil smittefaren var ovre.

Siden har Sofiendalskolen samarbejdet med medicinsk ambulatorium på Roskilde Sygehus, og skolelederen har opfordret til, at alle elever i klassen og parallelklassen bliver testet for sygdommen.

Om lungetuberkulose:

Skolelederen skrev følgende til forældre, der har elever på skolen:

Kære alle,

En elev fra udskolingen afdelingen Sofiendal er diagnosticeret med smitsom tuberkulose. Eleven er i behandling og holdes hjemme indtil smitfare er elimineret. 

Jeg har i den anledning været i kontakt med Medicinsk Ambulatorium på Roskilde Sygehus. De oplyser, at tuberkulose ikke er særligt smitsom. De udsatte er personer, som er meget sammen med den syge i mange timer om dagen. I praksis er det personer indenfor samme husstand, klassekammerater eller arbejdskollegaer, som sidder i et lille rum sammen. Børn smitter næsten aldrig videre. 

Efter aftale med Medicinsk Ambulatorium i Roskilde, skriver jeg særligt ud til forældre til elever, der ifølge ovenstående har været udsat for smitterisiko med yderligere information fra Medicinsk Ambulatorium i Roskilde. Det er elever på årgangen og på linje-profilholdet.

Jeg følger sagen tæt og skriver ud til jer alle, hvis der skulle vise sig grund til bekymring.