¨

Tuberkulose i Haslev – flere skal tjekkes for sygdommen

Lothar Wiese er overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Sjællands Universitets Hospital Foto: TV ØST

13 elever på Sofiendalsskolen i Haslev er blevet testet positive for lungetuberkulose, efter en elev på skolen har haft den smitsomme sygdom i udbrud.

13 elever på Sofiendalsskolen i Haslev er blevet testet positive for lungetuberkulose.

Det er mange smittede, oplyser Lothar Wiese, der er overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Sjællands Universitets Hospital.

Han fortæller, at man derfor vil teste flere af skolens elever og lærere, så man kan sætte dem i behandling, hvis de skulle være smittede.

- Indtil videre har vi fundet 13, som er blevet smittede, og det er mange i forhold til, hvad det kunne være, så vi slår ringen lidt større og inkluderer flere, som vi vil undersøge, og det vil i første omgang sikkert være parallelklassen og formentlig andre på skolen, siger Lothar Wiese.

Ikke alle er testet endnu

Udover patientens familie og nære relationer, er der blevet indkaldt 64 personer, som skulle testes for smitten. Men ikke alle er dukket op for at blive testet.

Artiklen fortsætter under billedet.

I alt er 14 elever på skolen smittede med lungetuberkulose.  Foto: TV ØST

- Vi har resultater fra 40-50 personer, nogle mangler at få taget blodprøver, nogen har ikke henvendt sig endnu, fortæller Lothar Wiese.

- Dem som ikke har reageret på vores henvendelse, vil vi meget gerne opfordre til at gøre det og få taget blodprøve, så vi kan se om de muligvis er blevet udsat for smitte, siger overlægen.

Men selvom 13 smittede er i den høje ende for et enkelt tuberkuloseudbrud, så er overlægen ikke bekymret.

- Det er inden for rammerne af, hvad man kan se og møde, siger han.

- Det her er en situation, som vi har mødt før.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mette Løvbjerg er skoleleder på Sofiendalsskolen i Haslev. Foto: TV ØST

Tuberkuloseudbruddet skaber dog alligevel bekymring blandt forældre på skolen, og det forstår Mette Løvbjerg, der er skoleleder på Sofiendalsskolen godt.

- Det er jo klart at folk bliver bekymrede, når man sådan lige høre ordet tuberkulose, det gjorde jeg da også, siger hun og fortæller, at man på skolen har gjort, hvad man kunne, for at opdage eventuelt smittede.

- Da vi fik det at vide, så skrev vi ud til alle forældrene, hvad situationen var, og vi kontaktede Roskilde Sygehus, som anbefalede at alle de elever, som var blevet undervist sammen med den pågældende elev, blev tilbudt at blive testet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App