Trivsel på skoleskemaet - Tirsdag var der royalt besøg på Haslev Idrætsefterskole

Tirsdag var Kronprinsesse Mary på royalt besøg på Haslev Idrætsefterskole for at sætte fokus på ensomhed, stress og forventningspres.

Tirsdag formiddag var der royalt besøg på Haslev Idrætsefterskole, da Kronprinsesse Mary ankom i Krone 8 for at sætte fokus på unges trivsel.

Efterskolen er en del af et trivsels-projekt, som Mary Fonden står bag, og formålet med besøget var at sætte fokus på ensomhed, stress og forventningspres. Dagens royale besøg var til stor begejstring for skolens elever.

- Det har været nogle vigtige emner. Det har været nogle emner, som vi har oplevet her på efterskolen, men som alle unge også bare oplever. Det er vigtigt at sætte fokus på og blive hørt, og det synes jeg, at de var gode til, siger Pippi Linnemann, der er elev på Haslev Idrætsefterskole om besøget tirsdag.

quote Jeg er dybt imponeret over elevernes evne til at sætte ord på deres sårbarhed og dele det med hinanden.

Kronprinsesse Mary

- Det kan godt være et emne, som der bliver set ned på, og det, synes jeg, er vigtigt, at man sætter fokus på, og det er vigtigt for os unge, at der bliver taget hånd om det, siger Eleonora Larsen, der er elev på efterskolen og har været med i projektet.

Efter dagens besøg udtrykte Kronprinsesse Mary stor glæde for elevernes evne til at sætte ord på deres følelser. 

- Jeg er dybt imponeret over elevernes evne til at sætte ord på deres sårbarhed og dele det med hinanden. Men også deres blik på hvordan de selv kan bidrage til at skabe de gode og stærke fællesskaber, lød det fra Kronprinsesse Mary efter besøget på Haslev Idrætsefterskole.

Ville ikke svare på spørgsmål fra journalister

Mary Fonden arbejder for at bekæmpe ensomhed, vold og mobning. Derfor har der også været en del debat om at kronprinsparrets egen søn Prins Christian, der går på Herlufsholm, hvor en TV 2-dokumentar har afsløret krænkelser. 

Læs også
Hård kritik af voldelig kultur på Herlufsholm Kostskole i ny dokumentar

Da kronprinsessen ankom til Haslev Idrætsefterskole, kom hun med en kort udtalelse, men ville ikke svare på spørgsmål for den fremmødte presse.

- Jeg ved, at der sikkert er nogen, der gerne vil stille spørgsmål til min rolle som forkvinde i Mary Fonden. Til det vil jeg sige, at mobning og vold aldrig er acceptabelt og kan aldrig retfærdiggøres. Det skal bekæmpes, og det skal forebygges. Det var min holdning for 15 år siden, da jeg startede Mary Fonden, og det er også min holdning i dag. Vores arbejde for Mary Fonden med at bekæmpe og forebygge mobning og vold og bidrage til skabelse af inkluderede fællesskaber er uændret, og vores arbejde fortsætter ufortrødent, sagde Kronprinsesse Mary, hvorefter hun forlod de fremmødte journalister uden at svare på spørgsmål.

Kronprinsesse Mary ønskede ikke at svare på spørgsmål fra de fremmødte journalister.