Tre mænd fængslet for fyrværkerifabrik i Tureby

Tre brødre på 22, 28 og 29 år er fredag i Københavns Dommervagt blevet varetægtsfængslet i hver 24 dage i sagen om et enormt fyrværkerilager i Sædder nær Tureby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre mænds produktion af ulovligt fyrværkeri i Tureby syd for Herfølge har været så omfattende, at der er grund til at varetægtsfængsle dem. Fredag blev de fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt, hvor en dommer varetægtsfængslede dem alle i 24 dage frem til 11. januar, oplyser dr.dk.

De tre mænd er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og straffelovens paragraf 252 om at udsætte andres liv for fare. Den yngste på 22 år har ifølge DR erkendt at have transporteret ulovligt fyrværkeri, men benægter at have fremstillet det.

De to ældste på 28 og 29 år har nægtet sig skyldige Der er tale om tre brødre bosat på Sjælland, og de er ifølge politiet ikke uddannet som fyrværkere, oplyser DR.

Vicepolitiinspektør Claus Birkelyng fra Københavns Politi oplyste fredag formiddag, at det var en meget stor fyrværkerifabrik, der blev afsløret i Tureby torsdag.

Betjente og bomberyddere har brugt hele natten på at sikre fyrværkeri og kemikalier fra ejendommen.

- Det er meget omfattende. De bliver både sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og for at bringe andres liv og førlighed i fare, sagde vicepolitiinspektøren til Ritzau. Han kender endnu ikke det konkrete omfang af mændenes foretagende, men hans kollega sagde fredag morgen til DR, at omkring 100.000 hel- og halvfærdige kanonslag blev fundet på fabrikken.

- Det var vores efterforskning, der torsdag eftermiddag fik os på sporet af ejendommen i Tureby. Senere på aftenen fik vi nys om en container i Glostrup. Her slår vi til med det samme.

- Det er vores indtryk, at noget af af fyrværkeriet fra Tureby har været opbevaret i containeren med henblik på videresalg, forklarer vicepolitiinspektøren.

Det var flere ugers efterforskning og ransagninger på Fyn, der bragte politiet på sporet af den omfattende ulovlige produktion i en lagerhal i Tureby.

kanonslag.jpg
Foto: TV ØST

Foto: Københavns Politi

kanonslag_igen.jpg
Foto: TV ØST

Foto: Københavns Politi

kanonslag_3.jpg
Foto: TV ØST

Foto: Københavns Politi

/ritzau/