Tre fængslet for skuddrab (Video)

Tirsdag blev en ung mand fra Haslev dræbt af skud i Køge. Onsdag blev tre unge mænd fængslet i to uger for drabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand på 21 og to mænd på 22 år blev onsdag aften efter et næsten fem timer langt grundlovsforhør ved Retten i Roskilde fængslet i to uger, sigtet for have skudt og dræbt en 22-årig mand fra Haslev tirsdag aften.

Den 22-årige sad sammen med en kammerat i en bil på Nylandsvej i Køge ud for nummer 119, da der pludselig blev affyret op mod 10 skud mod bilen. Et af skuddene ramte bilens bagende og gik gennem både bagsæde og forsæde, før det borede sig ind i ryggen på offeret.

Kammeraten, der sad på førersædet, kørte til Roskilde Amts Sygehus i Køge, hvor den 22-årige døde kort efter midnat.
Gerningsmændene kørte enten i en rød bil eller på en tunet knallert, som vidner så køre fra stedet i høj fart.
Nogle få timer efter skyderiet blev de tre unge mænd anholdt. To af dem blev anholdt på Nørrebro, mens den sidste blev anholdt i Køge. Både offeret og de tre nu fængslede er i forvejen kendt af politiet.

Politiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi vil ikke kommentere forlydender om, at skyderiet skulle have forbindelse til bandekonflikten.

Men offerets storebror afviste umiddelbart før onsdagens grundlovsforhør, at han eller hans bror skulle have noget med bander at gøre.

- Den slags giver kun problemer, forklarede broren, der er chokeret over drabet og ikke kan forestille sig, hvorfor nogen ville slå hans lillebror ihjel.

Politiet undersøgte i løbet af onsdagen desuden forlydender om, at den nu dræbte og hans kammerat var på besøg i en hashklub.

- Vi ved, at de havde et ærinde i en opgang i nærheden af nummer 119, men vi har ikke fået bekræftet, at der skulle være en hashklub, fortæller Klaus Munk Nielsen.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, blandt andet fordi politiet venter flere anholdelser. Men før dørene blev lukket nåede den 21-årige, der blev ført ind i retten i træningstøj og klip-klapper, at meddele, at han nægtede sig skyldig.

Selv om politiet ikke kan sige, om drabet var banderelateret, oplyste det onsdag aften, at der gennem længere tid har været spændinger mellem forskellige kriminelle grupper i Køge.