Tre år siden sidste rigtige Grundlovsdag: - Det er fantastisk

Det er flere år siden, vi har kunne holde Grundlovsdag, som vi kender den.

Sidste år stak coronaen en kæp i hjulet for fejringen af Grundlovsdag - og for to år siden løb folketingsvalget med opmærksomheden. Men i dag vajede Dannebrog over hele regionen til en lang række grundlovs-arrangementer.

I Faxe markerede partiet Venstre dagen på friluftsscenen Gryden, der ligger ned til det smukke Faxe Kalkbrud.

Her var der tale fra borgmester Ole Vive (V) og folketingsmedlem Louise Schack Elholm - og efter at sidste års taler var gjort digitale, var det for sidstnævnte et meget glædeligt gensyn.

quote Noget af det mest værdifulde som politiker er mødet med borgerne

Louise Schack Elholm (V), Folketingsmedlem

- Det er fantastisk. Jeg elsker at komme ud og møde folk. Noget af det mest værdifulde som politiker er mødet med borgerne. Det er noget, jeg virkelig har savnet i coronatiden, og jeg er så glad for at komme ud igen.

Venstres Louise Schack Elholm var glad for endelig at kunne holde en næsten almindelig Grundlovsdag igen.
Venstres Louise Schack Elholm var glad for endelig at kunne holde en næsten almindelig Grundlovsdag igen. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

På hendes tale i dag fokuserede hun på de indskrænkelser, der på grund af coronapandemien er indført i vores frihedsrettigheder. Samtidig talte hun om situationen i Hviderusland, hvor en demokratisk opposition indtil videre forgæves har forsøgt at skabe forandringer.

Fem partier - og lidt for mange floskler

I Kalvehave øst for Vordingborg blev Grundlovsdag også markeret med både levende musik og taler.

Her var flere partier gået sammen om at arrangere grundlovsmødet, hvor blandt andre det radikale folketingsmedlem, Zenia Stampe, var på talerstolen.

I Kalvehave
I Kalvehave Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Og netop det faktum, at fem forskellige partier var repræsenteret, var en stor gevinst, mente flere fremmødte:

- Det var en af grundene til, at vi kommer. Hvis man er i et parti, ved man jo, hvad de står for. Så det er rart at høre, hvad de andre siger, mener mønboen Kirsten Gundorff, der var blandt de fremmødte.

Hun har dog også en smule efterkritik til de fremmødte politikere:

- Det er mest floskler, der bliver luftet på sådan en dag, siger Kirsten Gundorff, der dog stadig synes, dagen var hyggelig.