Traktortræk er tilbage: - Man elsker det jo bare

På en græsmark lidt uden for Faxe konkurreres der i denne weekend i både traktortræk og havetraktortræk.

Hvis man kan kende forskel på Volvo og Scania og tilmed kan se fidusen i at bruge sin havetraktor til andet end græsslåning, så er en græsmark lidt uden for Faxe det bedste sted at opholde sig denne weekend.

Der er nemlig traktortræk og truckerstævne på Skovgårdsvej i Faxe. Det indebærer både havetraktortræk, traktortræk og udstillede lastbiler.

Allerede til middag havde traktortrækket i Faxe slået rekord med 1.500 flere gæster end hele lørdag sidste år.
Allerede til middag havde traktortrækket i Faxe slået rekord med 1.500 flere gæster end hele lørdag sidste år. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Det er jo en livsstil, man har. Hvis man ikke er til det, så er det sådan. Men man kan se, hvor mange mennesker, der er her. Der er 6.000, der er tjekket ind her. Der er mange, der godt kan lide traktortræk. Der er mange, der godt kan lide lastbiler. Så det er dejligt, siger Bjørn Hansen, som er medarrangør af Faxe traktortræk og truckerstævne.

De første traktorer trak sig hen over banen tilbage i 2008, og i år er arrangørerne klar igen. Allerede midt på dagen var der publikumsrekord. Til sammenligning blev der solgt 4.500 billetter sidste år om lørdagen.

Læs også
Børnefestival slår dørene op for første gang

- Det er alfa og omega. Det er det. Vi elsker publikum, og vi har utroligt mange hjælpere her også, og det er vi ufatteligt glade for.

- Man elsker jo bare traktorer

På banen kørte 58 traktorer i syv forskellige klasser, og ved siden af foregik det hele i en væsentlig mindre størrelse. Her var der nemlig traktortræk for havetraktorerne.

Magnus Jensen er en af dem, der i dag var på banen for at køre om Sjællandsmesterskabet.

Magnus Jensen kører på en Wheelhorse.
Magnus Jensen kører på en Wheelhorse. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Jeg synes, det er sjovt at køre traktor, og jeg går meget op i traktorer. Jeg har også nogle store traktorer. Jeg er bare ikke helt gammel nok til at må køre de store endnu. Så det her er lidt hygge indtil, fortæller den 15-årige Magnus Jensen.

Lillebror Milas Jensen på ti år er også med i Sjællandsmesterskabet. For ham er det den første gang, og det bliver nok heller ikke den sidste.

Milas Jensen kører med i Sjællandsmesterskabet for første gang.
Milas Jensen kører med i Sjællandsmesterskabet for første gang. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Det er traktorer, og man elsker jo bare traktorer og røg og alt det dér, siger Milas Jensen og tilføjer: 

- Det er sjovt at se, hvem der kan komme længst, og man kan jo holde med nogen.

Dagens traktortræk rundes af med en fest, hvor der vil være mad, åben bar og musik. Søndag trækkes der videre.