¨

Træsplinter i slik ikke alvorligt

Foto: TV ØST

Problemet er ikke så voldsomt, lyder vurderingen fra Fødevareregion Øst, efter det har været i dialog med slikproducenten Haribo om risikoen for at få træsplinter i munden mellem lakridser og vingummibamser.

I lørdags fortalte TV2 ØST om, at Avisen.dk fandt et træstykke i en af slikposerne fra Haribo Lakrids. Fabrikken ligger i Fakse.

Ifølge Forbrugerrådet kan træsplinter være så farlige, at det opfordrede Fødevarekontrollen til at kontrollere Haribo for en vurdering af, om de farlige slikposer skal fjernes helt fra butikkerne.

Nu har Fødevareregion Øst haft skriftlig kontakt til Haribo. Slikproducenten svarer, at de kun modtager en klage per en million poser. Derfor mener fødevarechefen ikke, at det er helt så alvorligt.

- Hvis antallet af klager er korrekt, er problemet ikke voldsomt, og så vurderer vi det ikke som en alvorlig sag, siger Henning Knudsen, Fødevarechef i Fødevareregion Øst.

Haribo erkender, at det har et problem. Men i følge Fødevareregion Øst har Haribo siden september 2009 benyttet et nyt system, som skal scanne alle produkter. Derfor får Haribo en chance for at rette op på fejlen.

- Vi vil se på, hvordan deres nye processer fungerer. Men hvis ikke det virker ved næste tilsyn, så vil vi overveje at gøre yderligere, siger fødevarechefen.

Fødevareregionen kan ikke oplyse om hvornår næste tjek bliver, men understreger, at det ikke er færdige med sagen endnu.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App