Topkarakterer til Østsjællands Museum

Østsjællands Museum løser sine opgaver på et højt niveau og scorer topkarakterer fra Kulturstyrelsen i en kvalitetsvurdering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Østsjællands Museum kan fremover prale af, at have fået topkarakterer fra Kulturstyrelsen i en kvalitetsvurdering af museet.

Begrundelsen lyder, at de løser alle opgaver på et meget højt niveau og får altså derfor den højest mulige karakter. Kun omkring 10 procent af de museer, der indtil videre er blevet bedømt af Kulturstyrelsen kan også prale af karakteren ”meget tilfredsstillende”.

Østsjællands Museum blev bedømt tilbage i oktober 2013. Både repræsentanter fra museets personale og bestyrelsen deltog sammen med personer fra Stevns og Faxe, som er de to tilskudskommuner. Under besøget gennemgik konsulenter fra Kulturstyrelsen museet på flere punkter og havde ifølge en pressemeddelelse en masse uddybende spørgsmål til de forskellige lokaliteter efterfølgende.

-          Vi er utroligt stolte af denne kvalitetsvurdering. Det er jo et kæmpe skulderklap til bestyrelsen og alle medarbejdere og frivillige på Østsjællands Museum, som tilsammen gør museet til et veldrevet og professionelt sted, fortæller museumsdirektør Tove Damholt.

Kulturstyrelsen skriver blandt andet i sin vurdering af museet, at de ”arbejder målrettet med en kvalitativ udvikling af museet på baggrund af nedskrevne strategier for såvel den samlede virksomhed som de enkelte museumsfaglige opgaver. Museet har særligt de seneste år arbejdet med udvikling af og markeret sig med en klar faglig profil inden for kalkens geologi og kulturhistorie samt koldkrigshistorien, og har lagt og lægger fortsat væsentlige ressourcer i arbejdet med at få Stevns Klint optaget på UNESCOs verdensarvsliste”.

Kan stadig blive bedre

Museumsdirektøren har trods den flotte vurdering også fået anledning til at tænke over ting, der kan forbedres.

-          Kulturstyrelsen kommer også med anbefalinger til ting, som kan og bør gøres bedre. Kulturstyrelsen anbefaler således, at vi finder egnede rammer for opbevaring af de kulturhistoriske genstande, der i dag kan ses på Stevns Museum, siger Tove Damholt.

Allerede til sommer vil nogle af de mest sårbare ting derfor blive flyttet.