¨

Tiltalt Haslev-morfar for advokat-drab: Selvfølgelig angrer jeg dybt

Foto: TV ØST

På torsdag falder der dom i sagen om den 67-årige mand, der sidste år skød og dræbte sin datters advokat på Frederiksberg i København.

Den 67-årige morfar fra Haslev, som er tiltalt for drab på en advokat i fogedretten, har sagt de sidste ord før dom.

- Jeg angrer dybt.

Det siger den 67-årige mand, der i Retten på Frederiksberg er tiltalt for at have skudt og dræbt advokat Anders Lindholt i september sidste år - og for drabsforsøg på sin tidligere svigersøn.

Følte sig uretfærdigt behandlet

Den 67-årige morfar skød advokaten med et oversavet jagtgevær i fogedretten i København. Han følte, at familien var blevet uretfærdigt behandlet i forbindelse med en strid mellem mandens datter og den tidligere svigersøn om samvær med parrets treårige søn.

Retssagen mod ham blev indledt mandag morgen i Retten på Frederiksberg.

- Selvfølgelig angrer jeg dybt, hvad jeg har gjort. Jeg er utrolig ked af det. Og det er sgu ikke for straffens skyld. Men jeg vidste ikke, hvordan jeg ellers skulle komme ud af det, siger han som de sidste ord, inden dommen falder torsdag.

Medbragte oversavet jagtgevær

Forbrydelsen skete 16. september sidste år. Den 67-årige mand var mødt op for sin datter i samværssagen mellem hende og ekskæresten.

I retten havde morfaren medbragt et oversavet jagtgevær, som han affyrede seks skud med i alt. Svigersønnen overlevede, mens skuddene kostede advokaten livet.

/ritzau/

00:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App