Synger og spiser sammen - overskuddet går til social café

For 11. år i træk mødes folk og spiser og synger sammen i Haslev kirke. Overskuddet fra arrangementet går til Café Paraplyen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er kalvefrikasse på tallerknerne. Sammen synger de fællessange. Og så er det endda i den gode sags tjeneste. 

To gange om året holder Haslev kirke paraplyaftener, hvor overskuddet går til Café Paraplyen, som drives af KFUM’s Sociale Arbejde.

- Det er et sted, hvor mennesker mødes, og i særdeleshed socialt udsatte. Men det er et sted, man kan komme og få bekæmpet sin ensomhed, forklarer Annette Hougaard, der er leder af Café Paraplyen. 

Annette Hougaard, der er leder af Café Paraplyen, fortæller, at støtten er meget vigtig for de sociale arrangementer, der er i cafeen.
Annette Hougaard, der er leder af Café Paraplyen, fortæller, at støtten er meget vigtig for de sociale arrangementer, der er i cafeen. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Overskuddet betyder fællesskab

Ved dette arrangement har 76 gæster købt billet til aftenen, og mange af deltagerne har været med før.

- Nu er jeg jo kommet her i de 11 år, det har været der, og det er hyggeligt, og jeg elsker at synge. Det betyder også meget, at vi støtter paraplyen, fortæller Rosa Rasmussen, som tilføjer: 

Læs også
Frivillige hædret ved prisfest: - Vi har hårdt brug for støtte til ren natur
Læs også
Frivillige hædret ved prisfest: - Vi har hårdt brug for støtte til ren natur


- Stemningen er god, og der er sange, vi kan synge med på. Så er der også lækker mad og god kage. 

Med en billetpris på 100 kroner, giver aftenen cirka et overskud på 6.000 kroner, der nu kan hjælpe Café Paraplyen med den videre drift.

Rosa Rasmussen har været med alle 11 år, Haslev kirke har afholdt arrangementerne.
Rosa Rasmussen har været med alle 11 år, Haslev kirke har afholdt arrangementerne. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

- Det betyder alting. Vi får et tilskud fra Faxe Kommune, men vi er også selv nødt til at generere nogle penge for at kunne lave aktiviteter med de udsatte, siger Annette Hougaard. Hun tilføjer: 

- Der er blandt andet gratis morgenmad, og gratis kaffe og kage hver dag, og det er noget der samler mennesker, fordi man taler godt sammen over et bord.