Stort internationalt ridestævne i Haslev

De løber stærkt i Haslev Køre- og Rideforening. Den lille rideklub er nemlig vært for de Nordiske og Baltiske Mesterskaber i Military ridning i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fineste heste fra Norden og Estland traver i disse dage rundt på markerne ved Haslev. De næste tre dage bliver der nemlig afholdt de Nordiske og Baltiske mesterskaber I Military ridning, der løber af staben i weekenden. Og det er de glade for i den lille rideklub.

- Vir er alle sammen mægtig stolte. Men vi er også hamrende nervøse, slår Peder Hastrup fra Haslev Køre- og Rideforening fast. Han har bygget de forhindringer, der skal udfordre rytterne.

Siden klubben fik besked på, at de skulle lægge baner til det store stævne sidste sommer, har de haft travlt med at bygge banerne, så de kan leve op til de internationale krav.

En af de ryttere, der skal konkurrere i weekenden er Mia Haslev. Hun har reddet stævner i klubben, siden hun var 4 år gammel. Men det er første gang, der skal være et så stort stævne i hendes egen baghave.

- Det er noget helt særligt at ride et så stort mesterskab på min egen hjemmebane. Så kan jeg vise mine ride-kollegaer fra hele verden, hvor jeg kommer fra, fortæller Mia Hastrup.

 

I alt har 135 ryttere og heste fundet deres vej til Haslev. De skal konkurrere i Military, som er ridesportens svar på triatlon. Rytter og heste skal nemlig ride tre discipliner på tre dage. I dag stod der dressur på programmet. I morgen skal rytterne igennem den krævende terræn bane og på søndag skal de på springbanen. I videoen her kan du se, hvilke krav der stilles til rytter og hest i hver disciplin. 

Heste i haslev , af TV ØST