Storbrand: Losseplads opbevarede for meget træ

6000 ton træ brød i flammer ved storbranden på Faxe Miljøanlæg. Ifølge Miljøstyrelsen må pladsen max opbevare 2500 ton.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter storbranden i Faxe har Miljøstyrelsen været på besøg på Faxe Miljøanlæg. Her har medarbejderne konstateret, at der blev opbevaret alt for store mængder træ. Det skriver Sjællandske.

Pladsens oprindelige miljøgodkendelse fra 2012 lyder på en tilladt opbevaring af 50 ton rent træ. Ifølge Miljøstyrelsen, så kan der tillades opbevaring af andre fraktioner af træ på i alt 2500 ton. Men på Faxe Miljøanlæg var der i alt 6000 ton.

Afdelingschef for deponi og kompostering hos AffaldPlus, Bente Munk, erkender, at reglerne er blevet overtrådt.

- Der var lidt rigeligt træ - det kan vi hurtigt blive enige om. Og det har vi også en dialog med Miljøstyrelsen og brandmyndigheden om. Vi har tilladelse til at opbevare ret store mængder af forbrændingsegnet affald, men ikke lige på den celle, hvor det brændte og ikke i de store mængder i ét oplag, siger hun til TV ØST.

Forklaringen ifølge afdelingschefen er, at de har samlet træet ind til genanvendelse, og at de ikke har været i stand til at afsætte det. Pladsen vil fremover forsøge at komme træet på andre måder.

Ifølge afdelingschefen startede branden formentlig ved, at en flaskebund har fungeret som brandglas i det tørre materiale.