Stor rasteplads klar med ladestandere skal åbne til foråret

24 lynladere er på vej ved de to rastepladser i Tappernøje ved Sydmotorvejen. Den store ombygning ventes at være klar til foråret 2023.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snart bliver der kortere mellem ladestandere på Sydmotorvejen. For ifølge Vejdirektoratet skal der til foråret 2023 åbne 24 ladestandere ved Tappernøje.

12 på hver side af motorvejen.

Samtidig med opsætningen af de nye ladestandere udvider Vejdirektoratet antallet af lastbil-holdepladser af hensyn til lastbilchauffører, der skal holde pauser.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi er i fuld gang med at udvide vores rastepladser langs motorvejene. Der skal være plads til, at lastbilchauffører kan overholde deres køre- og hviletider, og så skal de mange nye elbilister trygt kunne køre ud på de længere ture - vel vidende at de kan lade op på vejen, siger projektleder Charlotte Veiss-Pedersen fra Vejdirektoratet.

- Ladeparkerne på Tappernøje bliver indrettet, så man nemt og hurtigt kan finde en ledig ladestander og uden problemer kan få sig placeret rigtigt i forhold til ladestikket på bilen, tilføjer hun.

600 ladepunkter over hele landet

Selvom elbiler som hovedregel lades op hjemme i indkørslen til daglig brug, så er der navnlig på længere ture brug for at kunne toppe batteriet op med hurtig strøm undervejs.

Et behov som regeringen og et bredt flertal på Christiansborg med seneste infrastrukturaftale har valgt at imødekomme. For med Infrastrukturplan 2035 er der afsat over en halv milliard kroner til etablering af 600 ladepunkter over hele landet.

Ladepladserne ved Tappernøje bliver også udstyret med større båse, så der er plads til varebiler, og elbiler med eksempelvis trailere.

Ladere får en teknisk kapacitet på 300 kilowatt. Det betyder, at en typisk elbil vil kunne lades op til 80 procent på en god halvtimes tid.

Læs også
Over halvdelen af solgte biler i december kan køre på strøm
Læs også
Over halvdelen af solgte biler i december kan køre på strøm

Over ladepladserne vil der blive lavet overdækninger, oplyser Vejdirektoratet. På taget af disse overdækninger vil der blive opsat solceller.

Det er ladeoperatøren Cirkle K, der skal etablere pladserne. De driver i forvejen servicestationer på de to rastepladser.Nyhedsoverblik