¨

Stemmerne skal tælles om i Faxe

Foto: TV ØST

Samtlige 19.908 stemmer i Faxe Kommune skal tælles om, efter at der på valgnatten blev lavet en fejl, som kostede Liberal Alliance sit eneste mandat.

Liberal Alliance i mangler bare 18 stemmer i at blive repræsenteret i byrådet, derfor skal samtlige 19.908 stemmer skal tælles om i Faxe Kommune. Det skriver DR Sjælland.

Det sker, fordi partiet Liberal Alliance har begæret omtælling, efter at partiet længe så ud til at få plads i byrådet, men røg ud, da man på valgnatten fandt 100 stemmer, der havde været talt forkert op. Dermed manglede Liberal Alliance bare 18 stemmer i at blive repræsenteret i Faxe Byråd.

- Vi har forståelse for, at der på en valgnat kan ske fejl, men denne eventuelle fejl er dog så udslagsgivende, at den kan have kostet Liberal Alliance sit mandat, siger formanden for Liberal Alliance i Faxe, Birger Holm Brøndberg, til DR Sjælland.

Venter på ja

I og med det drejer sig om mindre end 1 promille af stemmerne, som vil kunne ændre mandatfordelingen, er det udslagsgivende for, at vi hermed begærer omtælling.

Siddende borgmester Knud Erik Hansen har godkendt omtællingen, men venter på, at medlemmerne af valgbestyrelsen siger ja.

00:44 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App