Stemmerne skal tælles om i Faxe

Samtlige 19.908 stemmer i Faxe Kommune skal tælles om, efter at der på valgnatten blev lavet en fejl, som kostede Liberal Alliance sit eneste mandat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Liberal Alliance i mangler bare 18 stemmer i at blive repræsenteret i byrådet, derfor skal samtlige 19.908 stemmer skal tælles om i Faxe Kommune. Det skriver DR Sjælland.

Det sker, fordi partiet Liberal Alliance har begæret omtælling, efter at partiet længe så ud til at få plads i byrådet, men røg ud, da man på valgnatten fandt 100 stemmer, der havde været talt forkert op. Dermed manglede Liberal Alliance bare 18 stemmer i at blive repræsenteret i Faxe Byråd.

- Vi har forståelse for, at der på en valgnat kan ske fejl, men denne eventuelle fejl er dog så udslagsgivende, at den kan have kostet Liberal Alliance sit mandat, siger formanden for Liberal Alliance i Faxe, Birger Holm Brøndberg, til DR Sjælland.

Venter på ja

I og med det drejer sig om mindre end 1 promille af stemmerne, som vil kunne ændre mandatfordelingen, er det udslagsgivende for, at vi hermed begærer omtælling.

Siddende borgmester Knud Erik Hansen har godkendt omtællingen, men venter på, at medlemmerne af valgbestyrelsen siger ja.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere