Steffen fik gigantisk "peberkværn": - Både biler og cykler stopper for at kigge

Det plejer ifølge den nyslåede "pebersvend" at indkassere et bilvrag eller to i indkørslen at være ugift og fylde 30 - men denne gang tog vennerne det et skridt videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

At være ugift og fylde 30 år er i flere kredse forbundet med en uundgåelig tradition.

Den indebærer i alt sin enkelthed rejsningen af en mere eller mindre køn "peberkværns-skulptur "– som oftest dekoreret med et par kærlige hilsner om fødselaren eller det modsatte køns anatomi – til frit skue for hele nabolaget.

quote Nogle gange er det et helt cykelhold, der stopper op ude foran og kigger

Steffen Larsen, Haslev

Og den nyslåede pebersvend fra Haslev Steffen Larsen blev da heller ikke snydt i forbindelse med 30-årsdagen som ungkarl forleden – men denne gang var der alligevel tale om en "skulptur" lidt ud over det sædvanlige:

- Det plejer at være en bil eller to, der bliver sat oven på hinanden, og så er det det. Men der var nogen, der syntes, det skulle være større, siger Steffen Larsen, der har fået en del opmærksomhed for fødselsdagsgaven:

- Der er mange tilskuere på vejen. Både biler og cykler stopper op og kigger – nogle gange er det et helt cykelhold, der stopper op ude foran og kigger.

Steffen Larsen fyldte 30 år den 14. februar, og lige siden har ølkassen med flasker pyntet på matriklen. Heldigvis synes Steffen Larsens kæreste, at overraskelsen har været yderst morsom, fortæller han.
Steffen Larsen fyldte 30 år den 14. februar, og lige siden har ølkassen med flasker pyntet på matriklen. Heldigvis synes Steffen Larsens kæreste, at overraskelsen har været yderst morsom, fortæller han. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Selv lagde han i første omgang slet ikke mærke til den nye dekoration:

- Jeg kom bare hjem og så de to flasker, der ligger her bagved – og så gik jeg ud i haven og så, der stod noget oppe på vejen.

Om en uge skal ølkassen videre til en ny 30-års-fødselar.
Om en uge skal ølkassen videre til en ny 30-års-fødselar. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Alene størrelsen af kassen vidner om, at det har taget sin tid at flytte og samle den:

- Jeg hørte, de var 20 mand om at pille den ned og sætte den op, siger han og tilføjer

- De er for vilde – det skal bare være større og større for hver gang, nogen bliver 30.

Men gaven er kun til låns:

- Den bliver hentet i næste uge og skal videre – hvorhen ved jeg ikke – men der er nogle andre, der får glæde af den.