Sportstøj ender i Sierra Leone

I Haslev er indehaveren af Sportigan imponeret over, hvor mange der har afleveret deres aflagte fodboldtøj og -støvler. Det skal snart sendes til Sierra Leone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I to uger har Sportigan i Haslev og Køge hevet aflagte fodbolde, fodboldbluser og - støvler ind over disken.

En række Sportigan-butikker på Sjælland og i København bakker nemlig op om organisationen FANT's indsamling af fodboldgrej til børn og unge i det afrikanske land Sierra Leone.

- Det skal bruges til unge mennesker, der ikke har noget at spille fodbold i. De spiller I bare tæer i dag og har ingenting, fortæller Jens Erik Larsen, som er indehaver af Sportigan i Køge og Haslev.

Fodbold blandt de fattigste

Det er den tidligere fodboldspiller, Erik Rasmussen, der har stiftet FANT - Football For A New Tomorrow. organisationens formål er at skabe menneskelig forandring i et af verdens fattigste lande, Sierra Leone - blandt andet gennem fodbold.

Og opbakningen til de senste 14 dages indsamling af fodboldgrej har ifølge Jens Erik Larsen været stor i Haslev, Køge og omegn.

- Jeg synes jo, det er fantastisk, at der bl.a. er kommet tøj fra damefodbolden i Ringsted. At de gider transportere det til Haslev for at aflevere det, og at en idrætsefterskole og private gider gå ud i deres skabe. Jeg håber, det kan fortsætte, siger butiksindehaveren.