Spjellerup Skole truet af lukning

Forældrene på en skole i Spjellerup må nu på barrikaderne igen. I sommer lovede kommunen at bevare skolen, men nu truer politikerne igen med at lukke den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag kaster børnene med sne og bygger snemænd på Spjellerup Skole.

Men fremover er det ikke længere sikkert, at børnene leger sammen her. Nu skal skolen måske lukke.

Allerede sidste år luftede Faxe Kommune idéen om at lukke skolen. Forslaget blev lagt i skuffen, men nu er det hevet frem igen. Og det til forældrenes store bekymring.

- Vi var helt målløse, da de præsenterede forslaget igen. Det kom jo som et lyn fra en klar himmel, fortæller formand i skolebestyrelsen, Janne Hansen.

Politikerne har fremlagt tre forslag for at rationalisere. Derfor skal nogle af kommunens mindre skoler slåes sammen, og det kan let blive Spjellerup, der lægges sammen med skolen i Karise. Dermed kan børnene muligvis se frem til skoleklasser med dobbelt så mange elever. Og det bekymrer Janne Hansen.

- De svage elever vil jo let falde igennem i en større klasse, og vi ønsker jo også, at børnene skal have en tryg skolegang med venner fra lokalsamfundet, fortæller hun.

Netop større klasser kan dog også være en styrke, mener næstformand i uddannelsesudvalget i Faxe Kommune Martin Hillerup.

- Vi får meget bedre muligheder for at skabe gode klasser og kvalificeret undervisning med gode lærere på den måde, forklarer han.

Men lukker man Spjellerup Skole, lukker man også lokalsamfundet ned, frygter Janne Hansen.

- Det vil jo skræmme børnefamilierne væk fra Spjellerup. Så bliver vi en form for frilandsmuseum. Vores lokalsamfund skal jo holdes igang, lyder det fra bekymret skolebestyrelsesformand.

Det frygter Martin Hillerup nu ikke.

- Små samfund har før klaret sig fint. Det skal Spjellerup nok også gøre, mener han.

I aften holder skolebestyrelsen møde for at lægge en slagplan.

- Vi tror stadig på, at vi kan påvirke politikernes beslutninger. Men det er åbenbart ikke så nemt at regne med politikernes ord i vore dage, lyder det fra Janne Hansen.

Den endelige beslutning om skolens fremtid falder på plads den 30 april.