Spildevandsprisen hæves med 25 procent

Faxe Forsynings forbrugere skal fra 1. januar betale 25 procent mere for at komme af med spildevandet. Det er netop blevet besluttet i bestyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Spildevandsregningen bliver fra årsskiftet højere for borgere under Faxe Forsyning. Det skriver Sjællandske.

Prisen hæves med 25 procent, hvilket svarer til en stigning på 792,23 kroner gennemsnitligt for en forbruger med et årligt vandforbrug på 83,87 kubikmeter, mens prisen stiger med 1175,32 kroner, hvis forbruget er på 125 kubikmeter.

Årsagen er, at der over de næste 12 år skal investeres 450 millioner kroner i renovering og klimatilpasning, og bestyrelsen vil ikke overlade en kæmpegæld til efterkommerne.

Stadig langt fra prisloftet

Samtidig understreger forsyningsselskabets direktør Henrik Ellermann, at prisstigningen bringer Faxe på niveau med andre selskaber.

- Nu kommer vi så derop, hvor vi skal ligge. Det er stadig på den gode side af stregen, og vi er langt fra at ramme prisloftet. Planen er, at taksterne skal stige yderligere tre procent i de kommende år, siger han til avisen.

Oven i stigningen på de 25 procent fordobles prisen for transport i rørene, så den kommer til at lyde på 25,64 kroner per kubikmeter.