¨

Søfartsstyrelsen i ny sag

Foto: TV ØST

Endnu en borger har modtaget et brev fra Søfartsstyrelsen, hvori de forlanger registreringsafgift for et skib, der ikke eksisterer mere.

Asger Bengtsen fra Faxe er træt af Søfartsstyrelsen.

På grund af en lovændring i 2012 har styrelsen netop opkrævet en afgift på 800 kroner for at registrere hans 31 fods store sejlskib, som blev smadret af naboens træ under orkanen i 1999, og som han derfor ikke længere har.

- Det er urimeligt, og det hører ingen steder hjemme. Man kan jo ikke komme og opkræve noget for et skib, der er tilintetgjort for 13 år siden, siger han.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Søfartsstyrelsen vil have betaling for at registrere skibe, der ikke eksisterer. Også Erik Lindekrantz Wenneke fra Grevinge i Odsherred har for nylig modtaget en regning med posten.

- De er simpelthen blevet for grådige, siger han.

Nok med dokumentation

Ifølge Asger Bengtsen og Erik Wenneke har Søfartsstyrelsen tidligere fastholdt, at afgiften skulle betales, men i dag meddeler styrelsen, at man blot skal præsentere dokumentation for, at skibet er ødelagt.

- Det er heldigvis sådan, at hvis man kan fremvise for eksempel et billede eller en attest fra ophugger, så skal man ikke betale afgiften, lyder det fra chef for skibsregistreret Henriette Bytoft Flugge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App