¨

Socialdemokrater uenige om Samariten

Foto: TV ØST

Medlem af byrådet i Faxe blander sig i sag om Samariten. Det falder ikke i god jord hos partifællerne i Regionsrådet.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem i Faxe Kommune, Michael Frederiksen, har med et læserbrev i ugeavisen Haslev Posten vakt dyb undren hos partifællerne i regionsrådet.

Michael Frederiksen opfordrer Region Sjælland til at droppe Samariten og i stedet skrive kontrakt med Falck, skriver Dagbladet.

I læserbrevet underskriver han sig ikke udelukkende som socialdemokrat, men bruger også sin titel som formand for Erhvervs- og Kulturudvalget i Faxe Kommune, hvilket undrer socialdemokraternes gruppeformand i regionsrådet, Steen Bach Nielsen, der føler sig »stødt på manchetterne« af Frederiksens indlæg.

- Jeg mener jo, at vi som partifæller bør tale sammen først, og han har i hvert fald ikke kontaktet mig. Og når han skriver under som formand for et udvalg er det så en Faxe Kommune-holdning, han giver udtryk for, undrer Steen Bach Nielsen sig over.

Politisk ordfører for socialdemokraterne i regionsrådet, Tommy Kamp, kalder det direkte uansvarligt at mene det, Michael Frederiksen giver udtryk for.

- Ingen ved bedre end kommunalpolitikere, at man er erstatningspligtig i et trecifret millionbeløb, hvis vi gør som Frederiksen foreslår. Han ved intet om udbudsrunden, prækvalifikationen og ambulancetjeneste.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App