Smitteudbrud på skole i Haslev – hver fjerde elev er sendt hjem i isolation

Over 100 elever og yderligere 20 medarbejdere på en skole i Haslev er sendt hjem. Senest mandag morgen blev yderligere en klasse sendt hjem.

Et udbrud af corona spreder sig på Vibeengskolen i Haslev i Faxe Kommune. Det bekræfter konstitueret skoleleder Susanne Meyer Christensen over for TV2 ØST.

- I skrivende stund har vi 17 smittede elever og en lærer, siger Susanne Meyer Christensen og tilføjer:

quote Jeg kan godt forstå de bekymringer og frustrationer, det her giver

Susanne Meyer Christensen, Vibeengskolen

- Senest har vi sendt en 0.-klasse hjem i morges, inden de kom i skole – jeg blev ringet op allerede klokken ti minutter i seks – efter at der var blevet fundet et smittetilfælde hos en elev.

Derudover er der smitte blandt en eller flere elever i en 1. klasse, 4. klasse, 5. klasse og 6. klasse.

Som følge af smitte-udbruddet på skolen er der aktuelt 110 elever hjemsendt fordelt på fem klasser – svarende til omkring hver fjerde elev på Vibeengskolen. Det er en fordobling siden i torsdags.

Derudover er 20 lærere og pædagoger hjemsendt.

- Vi følger retningslinjerne og er hele tiden i kontakt med corona-opsporingsenheden og corona-beredskabet i Faxe Kommune, forklarer skolelederen.

Det store antal hjemsendte medarbejdere har medført en række udfordringer særligt på SFO-området, oplyser Susanne Meyer Christensen.

- De første dage i denne uge har vi lidt kapacitetsudfordringer, og der har vi en mulighed for det, som hedder dimensionering. Vi har derfor appelleret til forældrene, hvis de har mulighed for at hente deres barn tidligere eller give det en fridag fra SFO'en.

Fjernundervisning på rutinen

På skoleområdet løser man foreløbigt logistikken omkring undervisning ved, at de hjemsendte lærere kan varetage fjernundervisning for de klasser, der er hjemsendt. Imens står de tilbageværende lærere for undervisning på skolen.

- Lærerne er meget opmærksomme på at tage deres forholdsregler omkring, hvordan de agerer, selvom vi flytter personale rundt, siger Susanne Meyer Christensen og tilføjer:

- Det er nærmest business as usual med fjernundervisning – vi er gode til det med undervisning virtuelt – og det gælder både børn og medarbejdere, som jeg gerne vil rose.

quote Det er klart, for nogle er det utrygt, at der er smitte i omløb

Susanne Meyer Christensen, Vibeengskolen

Ifølge skolelederen er der også generelt opbakning fra forældrene til den situation skolen står i, og måden hvorpå situationen håndteres.

- Jeg kan godt forstå de bekymringer og frustrationer, det her giver. Ingen synes, det er belejligt, og vi er kede af den ulejlighed, det medfører.

Susanne Meyer Christensen oplyser, at der er enkelte forældre, der af den ene eller anden årsag har valgt at holde deres børn hjemme – selvom deres klasse ikke er hjemsendt, hvilket har skolelederens fulde forståelse.

- Det er klart, for nogle er det utrygt, at der er smitte i omløb – det kan være, man har nær familie, som er i risikogruppe.

Vibeengskolen er en blandt flere skoler i Faxe Kommune, hvor der aktuelt er konstateret smitte med corona blandt enten medarbejdere eller børn.

Presseafdelingen i Faxe Kommune oplyser til TV2 ØST, at der er konstateret et smittetilfælde hos:

- En medarbejder på Nordskovskolen i Haslev, hvor en sjetteklasse og yderligere to elever er hjemsendt.

- En medarbejder på Svalebækgård Landbørnehave i Haslev, hvor 36 børn og fire medarbejdere er sendt hjem i isolation.

- En medarbejder i Troelstrupgård Børnehave i Haslev, hvor børn, der er vurderet som nære kontakter, er sendt hjem. 

Derudover har Haslev Privatskole fredag konstateret et smittetilfælde hos en elev.

Smitteudbruddet i Haslev har blandt andet betydet, at Region Sjælland har øget testkapaciteten i Faxe Kommune.

Ifølge Statens Serum Institut har Faxe Kommune aktuelt 44 smittetilfælde – og en incidens på 120,5 opgjort over de seneste syv dage.

Rettelse kl. 21.10
Det fremgik tidligere af artiklen, at det var en medarbejder på Troelstrupgård Fritidshjem, der var smittet, men det er en medarbejder i Troelstrupgård Børnehave, der er smittet med corona, og hvor børn, der er vurderet som nære kontakter, er sendt hjem. Mandag aften oplyser leder af Troelstrupgård, Per Løvhøj, til TV2 ØST, at ingen yderligere af de hjemsendte medarbejdere eller børn er testet positive efter første test. Man afventer nu anden test i morgen, tirsdag, og forventer, at børnehaven kan genåbne i fuldt omfang onsdag.