Skyderi med jagtgevær på kollegium

Ingen blev ramt, da der sent fredag aften blev affyret mindst ét skud fra et oversavet jagtgevær mod et kollegium i Haslev. Tre mænd er anholdt for skyderiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et værtshusslagsmål førte sent fredag aften til, at der blev affyret mindst ét skud fra et oversavet jagtgevær mod et kollegium på Bråbyvej i Haslev på Sydsjælland, oplyser politiet.

Ingen blev ramt ved skyderiet, og politiet har anholdt tre mænd, der sigtes for drabsforsøg.

Det var en gruppe lokale, der tidligere på aftenen kom op at slås med en gruppe polske håndværkere på et værtshus, og mindst én af danskerne blev ilde tilredt under slagsmålet.

Grupperne gik hvert til sit, men senere på aftenen blev der pludselig skudt gennem vinduet til mindst ét værelse på kollegiet, hvor polakkerne bor. Det var natten til lørdag uvist, om der var nogen i værelset, men ingen blev ramt.

- Polakkerne taler hverken engelsk eller tysk særlig godt, så vi har endnu ikke kunnet afhøre dem nærmere, siger vagtchefen og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det var natten til lørdag heller ikke klarlagt, hvor mange skud, der blev affyret mod kollegiet.

- Vi har fundet et afskudt patronhylster, så der er tale om mindst ét skud, men vi ved ikke, om der er skudt flere gange, siger vagtchefen.

Først når det bliver lyst lørdag vil teknikerne undersøge området nærmere for om muligt at fastslå, hvor mange skud, der blev affyret.

Da meldingen om skyderiet kom, blev en stor politistyrke sendt til byen, og to mænd på 24 og 25 år blev anholdt tæt på kollegiet på hjørnet af Bråbyvej og Ærtebjergparken. De havde ingen våben på sig, men ved ransagning hos den 25-åriges 30-årige bror fandt politiet to oversavede jagtgeværer og flere patroner. Derefter blev storebroren også anholdt.

De vil alle tre blive fremstillet i grundlovsforhør lørdag.

/ritzau/