Skilt og lygtepæle midt i fortovet vækker forargelse

I Haslev fylder nye skilte og lygtepæle halvdelen af fortovet. Det er borgerne fortørnede over. En politiker mener, det er lavet på en indlysende dårlig måde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På vejen Gammel By i Haslev står et skilt placeret midt i en flise på fortovet i fliserækken tættest på vejen.

Placeringen af skiltet vækker forargelse hos pensionist Vivian Overgaard, der kommer gående med sin rollator.

- Det der, det er meget dårligt, det skal i hvert fald væk. Hvis der kommer nogen mod mig med en barnevogn eller en hund, så er jeg prisgivet, siger hun.

Håbløs placering
En anden af de lokale, Lars Celius Pedersen, er enig.

- At sætte sådan noget midt i et fortov, det er fuldstændigt håbløst, siger han.

Placeringen af skiltet er ikke enestående. Flere andre steder i byen er der lignende løsninger, hvor en lygtepæl er placeret halvvejs inde i fortovet.

De nye skilte og lygtepæle har skabt stor debat i byen og på Facebook.

Det er energiselskabet SEAS-NVE, der har sat skiltene og lygtepælene op i forbindelse med nedgravning af el- og fiberkabler.

Politiker: Lavet indlysende dårligt
René Tuekær, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faxe Kommune, er overrasket over SEAS-NVE’s alternative løsninger.

- Det er indlysende, at det er lavet på en dårlig måde. Vi vil hurtigst muligt tage fat i SEAS-NVE og gøre opmærksom på problemet. Det kan vi selvfølgelig ikke leve med, siger han.

Presseansvarlige, Kristoffer Høst-Madsen, hos SEAS-NVE beklager situationen.

- Det er jeg da ked af, men det er en midlertidig løsning, som skal laves om, når frosten er gået af jorden. Det ser ikke hensigtsmæssigt ud, men det vigtigste er, at vi får lukket de her kabelgrave, sådan så folk kan færdes der, siger han.

Han regner med, at det problemerne er løst inden for de næste par måneder.