¨

Skattefusk i Faxe

Foto: TV ØST

Noget tyder på, at Faxe Kommune trænger til et grundigt tjek af skattemyndighederne. I hvert fald har en af kommunens ansatte sagt ja til at aflønne en læge med "sorte penge".

I foråret sendte en læge - ifølge avisen BT - en email til en medarbejder i Faxe Kommune. Lægen bad om at få sin løn udbetalt som et gavekort. I emailen stod der blandt andet:

"... I må så kontere det på en eller anden "kreativ vis", som ikke kan henføres til mig."

Den ansatte i kommunen svarede med følgende besked:

"Vi klarer et gavekort, ud fra det beløb du har skrevet."

Beløbet skulle altså ikke kunne føres tilbage til lægen. Og det er det samme som at snyde i skat. Borgmester René Tuekær var i dag ærgelig over BT's afsløringer. Han vil nu have undersøgt sagen.

- Jeg har det overordnede ansvar. Derfor vil jeg til bunds i sagen. Vi skal finde ud af, om der er blevet udbetalt et beløb eller ej, siger han.

De borgere, som TV2 ØST talte med i dag var ikke i tvivl om, at den ansattes emailsvar til lægen var at gå over stregen.

- Kommunerne skal jo være et godt eksempel for os andre, og så er det noget skidt, hvis de ikke overholder loven, siger Lissi Johansen fra Terslev.

- Uanset om man er privatperson eller kommune, så skal man ikke snyde i skat. Det dur bare ikke, siger Birthe Flensborg fra Haslev

Borgmester René Tuekær vil undersøge sagen mandag.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:091115_faxe.flv]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App