Sikkerheden på togstationer skal tjekkes

Haslev og Tølløse stationer er blandt seks, der kan have problemer med sikkerheden. Det vurderer Trafikstyrelsen, som nu vil have fire af stationerne tjekket

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Haslev station vrimler togpassagerer og borgere over perronovergange tre steder ved stationen. Inden de krydser skinnerne, passerer de et advarselssystem, der lyser og højlydt advarer, hvis der er et tog på vej.

Men fire gange fra 2008 til 2012 har lokomotivførere indberettet såkaldte "hændelser" ved togstationen. Det viser en redegørelse fra Trafikstyrelsen.

- Hændelserne ved Haslev har været situationer, hvor toget har været meget tæt på at ramme folk, der har passeret sporet, fortæller Jan Lundstrøm, som er arbejdsmiljørepræsentant for lokoførerne.

Fire hændelser på fem år gør Haslev station til en af de seks stationer i landet med perronovergange, som ikke kun bruges til at komme ud til toget, men som også bruges til at komme fra en bydel til en anden, hvor der har været flest hændelser. Den værste er Tølløse, hvor der i samme periode har været 9 hændelser.

I Tølløse er der blevet sat midlertidige sluser op ved en af overgangene på stationen efter en ulykke d. 13. februar sidste år, og der er flere foranstaltninger på vej. Det samme gælder en anden togstation i Jylland, og dermed er der fire stationer tilbage. De skal nu have tjekket deres sikkerhedsforanstaltninger af Banedanmark.

- I dag er der jo et varslingsanlæg og et lysanlæg på stationerne, men måske er det blevet så alment for folk, at de ikke hører eller ser det, så vi må ligesom tilbage og tænke okay, skal vi så ændre vores varslingsanlæg eller skal vi gøre noget andet, siger Kirsten Kornerup, som er ansvarlig for sikkerhed og kvalitet i Banedanmark.

Banedanmark har ind til 27. marts til at vurdere og evt. lægge en plan for de fire togstationer i landet, som Trafikstyrelsen konkluderer, der kan være en særlig sikkerhedsrisiko ved.  I vores landsdel er det kun Haslev station, der skal gåes efter af Banedanmark.