Seksårige Julius har fået kræft for anden gang - nu holder lokale støttekoncert

Seks år gamle Julius var egentlig erklæret rask - men nu er han igen syg af leukæmi. Fredag aften er lokale gået sammen om en støttekoncert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste mange år har ikke været lette for Jakob Kargaard, Liff Olivia Bytov og deres kun seks år gamle søn Julius.

Til daglig bor de i Rønnede på Sydsjælland, men i dag hedder adressen Rigshospitalet.

Julius var kun et år gammel, da han fik konstateret leukæmi, og skæbnen ville, at hans mor, Liff, få måneder senere fik konstateret brystkræft. Efter en lang og opslidende kamp blev de begge erklæret raske - men kort tid efter ramte ulykken igen.

quote Det her er den grimme side af livet. At turde dele det har jeg stor respekt for.

Hanne Boskov, arrangør af støttekoncert

13. maj i år blev Julius nemlig igen indlagt, og kort efter stod det klart, at han havde fået et tilbagefald og nu igen havde leukæmi. Under hele forløbet har familien fortalt åbent og ærligt om Julius og hans sygdom på Facebook-siden "Team Julius".

Artiklen fortsætter efter billedet

"Det er så modigt at stå frem"

Særligt én person er blevet dybt rørt over familiens historie.

Sangerinden Hanne Boskov kender nemlig familien, og måtte til sidst sande, at hun ikke bare kunne se til.

- Det er så modigt at stå frem på den måde, de gør. Facebook handler jo meget om at vise 12-taller, studenterhuer og alt det glatte og pæne. Det her er den grimme side af livet. At turde dele det har jeg stor respekt for, siger hun til TV ØST.

Jakob Kargaard, som er far til Julius, er en del af cykelholdet Team Rynkeby, som lørdag drager afsted mod Paris for at støtte blandt andet Børnecancerfonden. Da Hanne Boskov mærkede samme ønske om at gøre noget, fik hun en idé:

- Jeg kan ikke cykle til Paris som Team Rynkeby. Men jeg kan synge – og jeg kan lave en støttekoncert. Jeg har egentlig super travlt i mit eget liv, men jeg kunne simpelthen ikke ignorere det. Jeg fik så ondt i maven, fortæller hun.

quote Det gør så ondt at læse om Julius – og han er jo langt fra den eneste.

Hanne Boskov, arrangør af støttekoncert

Støttekoncerten har gjort stort indtryk på familien, fortæller Julius' far, Jakob Kargaard.

- Vi er så rørte over, at der er nogen, der tænker på os og gerne vil gøre en forskel. På den måde kan folk gøre noget for, at færre børn bliver syge, og at de får en bedre behandling uden det tilbagefald, Julius har fået, siger han til TV ØST.

Kunstnere spiller gratis

Derfor danner Kongsted Kirke på Sydsjælland fredag kl. 19:30 rammen om koncerten En sang for Julius, hvor et væld af lokale spiller uden at få en øre for det. Det koster ganske vidst 100 kroner at være med, men pengene går til Team Rynkeby Storstrøm og deres indsamling til Børnecancerfonden.

Artiklen fortsætter efter billedet

Hanne Boskov fortæller, at alle kunstnere, hun har kontaktet, har takket ja til at spille. Nu håber hun, at mange møder op til fredagens koncert - eller at de støtter Team Rynkebys indsamling via Mobilepay.

- Det gør så ondt at læse om Julius – og han er jo langt fra den eneste. Det er så vigtigt, at vi ikke er for egoistiske, og at vi skal stå sammen, når der sker sådan noget. På den måde mærker familien, at der er rigtig mange mennesker, der tænker på dem, når der sker sådan noget, siger Hanne Boskov.

Den bedste måde at hjælpe

Julius' mor er fredag sammen med sin søn på Rigshospitalet, og Jakob Kargaard ved endnu ikke, om han selv har mulighed for at deltage. Men familien håber, at så mange som muligt vil dukke op eller støtte på anden vis - både for Julius' og andre syge børns skyld.

- Det kræver ikke så meget at tage til en koncert og blive underholdt og give 100 kroner for det. Alle pengene går ubeskåret til forskning. Det er den måde, man kan hjælpe på – for man kan ikke gøre så meget for os som familie lige nu, siger han til TV ØST.

Sådan støtter du

Koncerten "En sang for Julius" foregår fredag d. 29. juli i Kongsted Kirke på Sydsjælland. En billet koster 100 kroner, som kan betales via MobilePay til Team Rynkebys nummer 27254. I tekstfeltet skriver man, hvor mange billetter, man vil have.

Vil man støtte med mere, er man velkommen til at sende flere penge til indsamlingen. Folk, der gerne vil støtte, men ikke kan deltage i koncerten, er også velkomne til at sende et valgfrit beløb.