Seks kommuner får en hjælpende hånd til affaldssortering

Miljøstyrelsen har afsat en million kroner, så seks kommuner i vores område kan forbedre håndteringen af skrald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvor er det nu lige slikpapiret skal smides hen? Og hvad med de brugte mælkekartoner?

I et ny kommunalt projekt uddeler Miljøstyrelsen cirka otte millioner kroner i håbet om at få danskerne til at sortere mere affald til genanvendelse.

Danskerne sorterer nemlig ifølge Miljøstyrelsen mere affald til genanvendelse, hvis de affaldsløsninger, der tilbydes ved deres hjem, er nemme at bruge og lette at komme til.

Det kræver løsninger, som passer til folks hverdag. Derfor uddeles sidste runde af kommunepuljen til projekter, der kan være med til at gøre det let for danskerne at sortere mere affald.

Ruller nye affaldsløsninger ud

I vores område er der tale om kommunerne Faxe, Næstved, Ringsted, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland, der i alt får tildelt omkring en million kroner som en hjælpende hånd til deres affaldshåndtering. 

- Kommunerne har været gode til at tænke i nye affaldsløsninger, så vi kan få indsamlet og udnyttet de ressourcer, som borgernes affald gemmer på. Med kommunepuljen har de fået muligheden for at rulle nye affaldsløsninger ud, som bidrager til en større genanvendelse, udtaler Claus Torp, vicedirektør i Miljøstyrelsen, i en pressemeddelelse.   

I alt har 13 projekter fået støtte gennem Miljøstyrelsens kommunepulje.

DE FÅR EN HJÆLPENDE HÅND