¨

Sanne: "Der skal aldrig avles mere hos den mand"

Foto: TV ØST

En verserende dyreværnssag fra Haslev har skabt forargelse blandt flere kendisser. I weekenden gik Sanne Salomonsen personligt ind i sagen.

Sanne Salomonsen læste i weekenden en artikel på Linse Kesslers Facebookprofil, der fik hende op i det røde felt.

- Man tænker, det her skal stoppes 100 procent, der skal aldrig avles mere hos den mand, siger Sanne Salomonsen til TV2 ØST.

Sagen drejer sig om den tidligere kennel Hovawart - også kendt som Hof-Joy - i Haslev. Dyrenes Beskyttelse mener, ejeren af den tidligere kennel har misrøgtet hundene på stedet gennem længere tid.

Skulle flyttes med det samme
I sidste uge fik Dyrenes Beskyttelse lov af ejeren til at afhente 22 af hundene, og i lørdags betalte Sanne Salomonsen ham 10.000 kroner for at afhente yderligere 23, som hun så afleverede til Dyrenes Beskyttelse.

- De var meget, meget tynde, og når jeg så betalte de penge, jeg betalte, så var det for at få tilladelse til at kunne flytte dem med det samme, fortæller Sanne Salomonsen.

Dårlige tænder og adfærdsproblemer

12 ud af de i alt 45 Hovawart og Golden Retriever-hunde, der er endt på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, er blevet aflivet. Det er blandt andet sket, fordi de har haft rådne tænder og knogleinfektion.

- Hunde, der har tandproblemer, der har stået på i så lang tid, de har også ofte andre organproblemer, siger lederen af dyreinternatet, dyrlæge Rikke Christensen-Lee.

De 33 resterende hunde på internatet skal undersøges og adfærdstestes, før internatet kan sige, om flere bør aflives.

- En af de ting, som virkelig bekymrer mig, om vi kan rette op på eller ej, det er den der angst for verden, hundene har. Det er meget tydeligt, at de her hunde har boet inde i et bur, hvor de ikke har været ude, fortæller Rikke Christensen-Lee til TV2 ØST.

Kennel på tvangsauktion

Ejerne af den tidligere kennel på Skuderløsevej i Haslev mistede retten til at drive kennel i sommer og 7. januar overtog realkreditinstituttet landejendommen, der husede kennelen.

Over 50 hunde holdt dog stadig til på stedet, og politiet gav ejerne en frist ind til 1. februar til at få skilt sig af med hundene, så de kun havde 10 tilbage.

"Penge er fuldstændig ligegyldige"

Men den frist ville Sanne Salomonsen altså ikke vente på - heller ikke selv om nogen måske vil mene, at det er uetisk at give penge til ejere for hunde, der kan være blevet stærkt forsømt.

- Jeg har ikke betalt for, at de avler videre (ejerne, red.), jeg har betalt for at redde livet på nogle hunde, og i den situation synes jeg penge er fuldstændig ligegyldige, det handler om hundenes liv, pointerer sangerinden.

Både Sanne Salomonsen og Linse Kessler har bedt deres venner på Facebook samle ind til hundene på internatet i Roskilde, og radio- og tv-værten Felix Smith har vist interesse for at købe en af hundene.

02:38 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App