Sagen afsluttet: Formodet stenkast over motorvej var en fugl

Politiet har fundet en fugl på det sted ved Bregentved, hvor en mand meldte, at hans bil var blevet ramt af en sten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mandlig bilist meldte mandag til politiet, at hans bil var blevet ramt af en sten, som man formodede var kastet ud fra en bro.

Det skete på Sydmotorvejen ved Bregentved søndag aften og var blot dagen efter, at en familie i en bil ved Vordingborg blev ramt af en sten, formentlig kastet ud fra en bro.

Politiet har undersøgt stedet ved Bregentved for spor, og har ikke fundet nogen sten. Mandag aften afspærrede politiet kortvarigt motorvejen ved stedet for at lede efter spor.

- Vi har været ude på stedet med vores hunde, og vi har ikke fundet nogen genstand på den størrelse, som kan have lavet den skade, som skete på ruden, siger Stine Stenbæk, sektionsleder hos lokalpolitiet i Næstved.

Fugl kan give høj lyd

Til gengæld fandt politiet en fugl på stedet. 

- Vi finder en fugl cirka fem meter fra broen i samme kørselsretning, som bilen kørte i. Vi har forholdt borgeren, om det er en fugl, der kunne have ramt bilen, og det siger han, at det kunne det sagtens være, siger Stine Stenbæk.

Sammenholdt med skaderne på bilen, er det politiets konklusion, at det er fuglen og altså ikke et stenkast, der var årsag til skaden.

- Når man kører med 130 kilometer i timen, så skal der ikke så meget til, før det giver en høj lyd. Og så kan man sige, at de skader, der er på ruden, der kan man se, at noget har ramt. Ruden er ikke knust som sådan. Så det er sammenholdt med de skader, der er på køretøjet, siger Stine Stenbæk.

Familiebil ramt i Vordingborg

Lokalpolitiet i Næstved har nu afsluttet sagen.

Sagen fra Vordingborg efterforskes dog stadig. Her efterlyser politiet fortsat vidner i sagen.

Familiebilen blev ramt lørdag aften omkring klokken 21.23, da bilen kørte ad Brovejen i Vordingborg og nærmede sig en jernbanebro, som krydser vejen.