¨

Særlig indsats i Faxe hjælper langtidsledige i job: - Jeg giver ikke op mere

01:06

Bente Michaelsen, der har været ledig i ni år, er en af dem, der får hjælpe af den særlige indsats. Her får hun hjælp til jobansøgningerne. Video: Jesper Truelsen- TV2 ØST

Faxe Kommune har stor succes med et særligt team, der skal hjælpe langtidsledige i job.

Bente Michaelsen blev arbejdsløs for ni år siden på grund af psykiske problemer.

Siden har hun gået ledig, og for halvandet år siden blev hun tilknyttet kommunens særlige team, der har fokus på at få langtidsledige i arbejde.

- Det har været rigtigt godt, fordi jeg for første gang i alle de år, hvor jeg har stiftet bekendskab med det psykiatriske system og kommunesystemet, rent faktisk har fået den hjælp, som jeg har bedt om, siger hun og fortsætter:

Jeg har det bedre, og jeg glæder mig til at komme på arbejde, og det gjorde jeg ikke før

Maria Høilund, chauffør

- Før har jeg også fået hjælp, men jeg har ikke fået den hjælp, som jeg egentlig følte, jeg havde behov for.

Hjælp til det meste

I dag får Bente Michaelsen hjælp til jobansøgningerne, men hun har også fået hjælp til meget andet. Blandt andet oprydning af hjemmet.

- Når man har været syg så mange år, som jeg var psykisk, så er der umådeligt mange ting, som man ikke lige har fået sorteret, man har ikke haft overskud, man har måske heller ikke haft tid, man har måske ikke kunnet finde motivationen til det, så der gik vi i gang og fik lavet en plan for det. Det var sådan set det første, forklarer hun.

Det særlige team blev nedsat for to år siden til at hjælpe langtidsledige i job.

- De får en helhedsorienteret indsats. Det vil sige, vi tilrettelægger hele tiden vores indsats ud fra borgerens behov. Der er ikke noget med, at man bliver visiteret til x-antal timer, og meget af hjælpen foregår ude hos borgeren, så de ikke skal op på kommunen hver gang, siger Louise Gieseler, der er projektleder for den særlige indsats.

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgerne får en mere helhedsorienteret indsats, når de får hjælp af det særlige team, lyder det fra projektleder Louise Gieseler. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Gode resultater

Teamet har imponeret med deres gode resultater. Indtil videre har 32 forældre fået hjælp fra det særlige team, og 12 af dem er efterfølgende kommet i uddannelse eller job.

Det vil sige, at over 37 procent er blevet hjulpet videre, og det er væsentligt højere end landsgennemsnittet.

En af dem, der er blevet hjulpet i arbejde, er Maria Høilund, der gik arbejdsløs i over fire år. Nu er hun blevet ansat som chauffør for flextrafik, og det skyldes i høj grad den hjælp, hun fik fra det særlige team.

Artiklen fortsætter under billedet.

Efter at have fået hjælp af det særlige team har Maria Høilund fået job som chauffør for flextrafik. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Jeg fik en, jeg bedre kunne snakke med, og så hjalp de mig med, at jeg ligesom kom videre, og jeg ikke fik en depression igen, siger Maria Høilund, der nu ser en del lysere på fremtiden:

Jeg giver ikke op mere. Jeg har mod på det

Bente Michaelsen

- Jeg har det bedre, og jeg glæder mig til at komme på arbejde, og det gjorde jeg ikke før, fastslår hun.

Tættere på arbejdsmarkedet

For Bente Michaelsen ser fremtiden også lysere ud. I løbet af det seneste halvandet år er hun rykket tættere på arbejdsmarkedet.

Nu mangler hun bare at finde et job:

- Jeg giver ikke op mere. Jeg har mod på det, siger hun.

Det særlige team blev nedsat for to år siden og løber indtil videre som et forsøg frem til næste år. Derefter skal politikerne tage stilling til, om initiativet skal fortsætte.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App